Kral Parfesi (Haşhaşlı Parfe) Tarifi |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kral Parfesi (Haşhaşlı Parfe) TarifiMALZEMELER 2 YUMURTA 1 PAKET KREMŞANTİ 2 ÇORBA KAŞIĞI HAŞHAŞ TOHUMU 1 ÇORBA KAŞIĞI TARÇIN 1 SU BARDAĞI SÜT 2 MUZ 1/2 ÇAY BARDAĞI ŞEKER SOSU İÇİN 1 YUMURTA 2 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER 2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO Yumurtaların aklarını sarısından ayıralım Yumurta aklarını mikserle kar haline gelene dek çırpalım Önce mikserin düşük ayarı ile çırpın sonra hızlı devirde çırpmaya devam edin Ayrı bir kapta yumurta sarılarını şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım Bir başka kapta kremşantiyi süt ile çırparak koyulaştıralım İçine yumurta akını ve sarısını ilave ederek 1 -2 dk daha çırpalım Sonra kremanın içine haşhaş tohumunu ve tarçını ekleyelim Dilimlenmiş muzları ilave ederek karıştırıp kupların içine paylaştıralım |
|