Esmeralda Tarifi |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Esmeralda TarifiMALZEMELER -2 YUMURTA -1 SU BARDAĞI SÜT -2 PAKET KREM ŞANTİ -4 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER -2 PAKET VANİLYA -3 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO -3 PAKET KAKAOLU BİSKÜVİ -1 SU BARDAĞI FINDIK (İRİ DÖVÜLMÜŞ) -1 ORTA BOY ELMA VE MUZ -1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ -ARSUYA GÖRE 2 TADELLA VEYA BENZERİ BİR ÇİKOLATALI SOSU -2 YUMURTA, -1 ÇAY BARDAĞI SÜT -2 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER, -3 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO -100 GR BİTTER HAZIRLANIŞI Krem şantiyi süt ile çırparak koyulaştıralım Ayrı bir kapta yumurtaları, şekeri ve kakaoyu mikserle yarım dk çırpalım İçine krem şantiyi ekleyip karıştıralım Kremanın içine kırılmış bisküvileri, iri dövülmüş fındıkları, portakal kabuğu rendesini, küçük doğranmış elmayı, muzu, vanilyayı ve çikolata parçalarını ekleyerek karıştıralım Yuvarlak bir kalıbın içini şeffaf folyoyla kaplayalım İçine bisküvili malzemeyi bastırarak yerleştirelim Pastayı buzlukta birkaç saat beklettikten sonra üzerindeki folyoyu çıkaralım Bir kapta yumurtayı şekerli birlikte köpürene dek çırpalım Sütü ve kakaoyu ekleyip yarım dk daha çırpalım Pastanın üzerine sosu döküp sosun pasta üzerinde aldığı şekli bozmadan servis yapalım |
|