![]() |
Portakalli Kayisili Findik Keki Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakalli Kayisili Findik Keki TarifiPORTAKALLI KAYISILI FINDIK KEKİ TARİFİ 2 su bardağı un 1 çay bardağı çekilmiş fındık içi 4-5 yemek kaşığı süt 2 su bardağı kuru kayısı 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı kuru üzüm 2 yemek kaşığı süt 100 gram yumuşamış margarin 1 adet portakal kabuğu rendesi Yapılışı Un, çekilmiş fındık içi, yumuşamış margarin ve sütü yoğurma kabına aktarıp yoğurmaya başlayın ![]() ![]() Hazırladığınız hamuru oda sıcaklığında 30 dakika kadar dinlendirin ![]() ![]() ![]() Ocaktan alıp soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra üzerine tarçın ve üzümü serpiştirerek bir kenarda bekletin ![]() ![]() ![]() Üzerine fırça yardımıyla 2 yemek kaşığı süt sürüp 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında üzeri sarı kahverengi oluncaya kadar 25-30 dakika pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|