Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kek, vişneli, yumuşak

Vişneli Yumuşak Kek

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Yumuşak Kek



Vişneli Yumuşak Kek

Malzemeler:

1,5 su bardağı taze ya da donmuş vişne
1,5 su bardağı şeker
3 adet yumurta
3 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı:

Vişneye 1 su bardağı su ve yarım su bardağı şeker eklenir Rengi suya çıkana kadar pişirilir, süzgece çıkarılır Çukur bir kaba yumurta ve 1 su bardağı şeker konur, mikserle bembeyaz olana kadar çırpılır Üzerine yoğurt, yağ, un, kabartma tozu ve vanilya katılır, karıştırılır En son süzülmüş vişne eklenir Kek harcı yağlanmış kek kalıbına dökülür Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45 dakika pişirilir Fırından çıktıktan 10 dakika sonra üzerine vişnenin piştiği su gezdirilir 10 dakika sonra servis tabağına ters çevrilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.