![]() |
Ayvali Kurabiye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayvali Kurabiye![]() Malzemeler : 150 gr margarin 1 çay bardağı şeker 2 çorba kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 paket vanilya 2 su bardağı + 1 çorba kaşığı un İç malzemesi : 1 adet ayva 1 çorba kaşığı şeker Üzerine : 1 su bardağı su 3 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı tarçın Yapılışı : Hamur yoğurma kabına margarini küp küp doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() İç malzemesi için, Ayvayı rendenin ince tarafıyla rendeleyip şekeri ekleyin ve ayvalar yumuşayana kadar karıştırarak pişirin ![]() ![]() Hamurdan parçalar koparıp içini parmağınızla oyarak çay kaşığı yardımıyla iç malzemeden koyup kapatın ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kurabiyeler hafif pembeleşinceye kadar pişirin ![]() Fırından çıkan kurabiyeleri 10 dk soğuttuktan sonra, elinizle üst kısmını suyla ıslattıktan sonra bir kapta karıştırdığınız şeker ve tarçın karışımına kurabiyenin üst kısmını bulayın ![]() Afiyet bal şeker olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|