![]() |
Fıstıklı Turta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fıstıklı TurtaFıstıklı Turta tarifi için Malzemeler : � Pandispanya Patı (bkz ![]() � Fıstık Kreması � Yan Dekor Rulosu Fıstık Kreması İçin � Süt 1 litre � Toz şeker 250 g � Yumurta sarısı 250 g � Jelatin 12 yaprak � İtalyan Marengası 400 g � Krem Şanti 1000 g � Toz fıstık 200 g � Yan Dekor Rulosu 100 g Renkli Dekor Hamuru İçin � Margarin 150 g � Pudra şekeri 150 g � Yumurta beyazı 250 g � Un 150 g Yan Rulo Süslemesi İçin � Yumurta beyazı 675 g � Toz şeker 150 g � Toz badem veya hindistan cevizi 750 g � Toz şeker 750 g � Yumurta 1000 g � Un 200 g � Margarin 150 g Fıstıklı Turta yemeğinin hazırlanışı: Fıstıklı Krema Süt kaynatılırken, diğer tarafta mikserde yumurta sarısı ve şeker kabartılır, kaynamakta olan süte yedirilerek 4-5 dakika daha karıştırılarak pişirilir ![]() ![]() ![]() Yan Dekor Rulosu Renkli Dekor Hamuru İçin: Margarin ile pudra şekeri çırpılırken yumurta beyazı azar azar yedirilir, sonra un katılarak karıştırılır ![]() ![]() ![]() Yan Rulo Süslemesi Yumurta beyazı ve 150 g toz şeker marenga yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Turtanın Tamamlanması Çemberin kenarları yağlanır, pudra şekeri serpilir ve fazlası çembere vurularak alınır ![]() Bu çemberler ince yuvarlak sac tepsilerin üzerine oturtulup kenarlarına önceden hazırlanan yan dekor hamuru rulosu yerleştirilir ![]() Çemberin ortasına 1 cm ![]() ![]() ![]() Krema, diğer pandispanya patı ile kapatılıp, üzerine çemberi dolduracak şekilde fıstıklı krema sürülür ![]() Turta derin dondurucuda bekletilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|