![]() |
Kaymakli Elma Tatlisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaymakli Elma Tatlisi![]() Malzemeler 4 adet elma (takriben 1 kg) 2 tane karanfil (koku vermesi için) 1 adet limon suyu 1 litre normal su 1 litre kaynak suyu 1 kilo 50 grtoz şeker 40 gr kaymak veya krem şanti Yemeğin Tarifi Önce 1 adet limonu 1 kg normal suya sıkın ve 4 adet starkin elmayı bütün olarak soyun ![]() ![]() ![]() Limonlu sudan elmaları çıkartıp ocaktaki suyun içine atın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu pişirilen natürel renkli elmadır ve elmanın doğal rengini verir ![]() ![]() ![]() Bu hale gelince bir çay bardağı soğuk su koyun ve bir taşım kaynatarak ocaktan alın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|