![]() |
Çilekli & Krem Peynir Kremalı Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilekli & Krem Peynir Kremalı PastaÇilekli & Krem Peynir Kremalı Pasta Hep çikolatalı pastalar yapan ben, evsahipliği yaptığı güzel etkinliği için çilekli ve hafif bir pasta yapmayı tercih ettim ![]() ![]() ![]() Malzemeler : Pandispanya (tarifi aşağıdadır) Krem patiseri (tarifi aşağıdadır) Krem paynirli krema (tarifi aşağıdadır) Pandispanyayı ıslatmak için 1 su bardağı süt 750 gr çilek (üzerini süslemek için 9 tanesini ayıralım) 2-3 tatlı kaşığı hindistan cevizi Pandispanya : 5 adet yumurta (oda ısısında ve 65-70 gr olanlardan) 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağı 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi Yumurta, şeker ve portakal kabuğu rendesini en az 5 dakika, karışımın hacmi 2 katına çıkıncaya kadar mikser ile çırpalım ![]() ![]() ![]() Krem Patiseri : 130 gr un 500 ml süt 130 gr toz şeker 100 ml krema 100 gr tereyağ Bu kremayı yapmak beşamel sos yapmaya çok benziyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Krem Peynirli Krema : 100 gr tereyağ 225 gr krem peynir 1 su bardağı pudra şekeri 2-3 damla limon suyu Oda sıcaklığındaki tereyağ, labne peyniri, limon suyu ve pudra şekeri mikser ile orta devirde pürüzsüz bir hal alıncaya kadar 4-5 dakika çırpılır ![]() ![]() Yapılışı : Oda ısısına gelmiş yada bir gün önceden pişirdiğimi pandispanyanın yüzeyinde oluşmuş olan kabarıklıkları (eğer varsa) bıçakla alarak pastanın üst yüzeyini düzeltelim ve pandispanyayı enine 3 e keselim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|