![]() |
Ananaslı Parfe |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ananaslı ParfeAnanaslı Parfe tarifi için Malzemeler : � Sıvı Şanti (çırpılmış) 1000 g � Ananas püresi 600 g � İtalyan marengası 250 g � Pandispanya patı 2 adet İtalyan Marengası İçin � Toz şeker 1000 g � Su 375 g � Yumurta beyazı 480 g Ananaslı Parfe yemeğinin hazırlanışı: İtalyan marengası için toz şeker ve su 125°C�de kaynatılır ![]() ![]() Bir kap içersinde İtalyan marengası ile ananas püresi karıştırılır ve içersine çırpılmış şanti ilave edilir ![]() Bombe kalıbın yarısına kadar yapılan karışım konulur ![]() ![]() Kalan karışım ile kalıbın tamamı doldurulur ve en üstü ince kesilmiş bir adet pandispanya patı ile kapatılır ![]() -10/-14°C�de 5-6 saat dondurulur ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|