Tarçınlı Elmalı Tart |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarçınlı Elmalı TartTarçınlı Elmalı Tart Elma ve tarçını bir arada sevenler için nefis elmalı tart tarifi Yüksek Topuklar’da! Dilerseniz krem şantiyle birlikte servis yapabilirsiniz Malzemeler, Hamur için,
[*]Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin[*]Tavaya elma rendesini alıp 5 dakika kavurun[*]Toz şekeri ilave edip, elmalar suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin[*]Elmalı harcı ocaktan indirmeden hemen önce tarçın ekleyip karıştırın[*]Pişen harcı ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin[*]Tart hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın[*]Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun[*]Hamuru iki eşit parçaya ayırın[*]Hamurun bir parçasını buzluğa koyun[*]Orta boy bir fırın tepsisini yağlayın[*]Kalan hamuru fırın tepsinin tabanına yayın[*]Tepsideki hamurun üzerine elmalı harcı dökün[*]Buzluktaki hamuru çıkarıp rendeleyin[*]Rendelenmiş hamurla elmalı harcın üzerini tamamen kaplayın[*]Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin[*]Pişen tartı fırından çıkarıp soğuması için bekletin[*]İstediğiniz büyüklükte dilimleyip servis yapın Afiyet olsun |
|