Şekerpare. |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şekerpare.Malzemeler:
1 Önce şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın Kaynadıktan sonra altını kapatın ve yarım paket vanilyayı içine katın, karıştırın 2 Hamurun tüm malzemelerini karıştırın Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir 3 hamuru 10 dakika dinlendirin 4 20 adet ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve aralıklı olarak tepsiye dizin 5 Üzerlerine cevizleri hafif bastırarak yapıştırın 6 önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin 7 Fırından çıkarınca bir boy daha ufak ve bir tepsiye dizin 8 5 dakika sonra şerbetini dökün Üzerini bir tepsi ile kapatın 9 1 saat kadar sonra tatlımız servise hazırdır Afiyet Olsun |
|