Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aglayan, kek, muzlu

Muzlu Aglayan Kek

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu Aglayan Kek







M A L Z E M E L E R

4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1,5 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 muz
kreması :
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
kakao sosu:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı kakao

H A Z I R L A N I S I

1Kek için önce yumurta ve şekeri çırpın Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin Biraz çırptıktan sonra ununu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış kalıba bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırında 30 dk pişirin

2Fırından çıkartın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın Sonra soğumaya bırakın

3Kek soğuduktan sonra krem şantinin yarısını üzerine sürün ve muzları enine ikiye bölün, kekin üzerine yerleştirin, kalan krem şantiyle muzların üzerini kapatın

4Kakao sosu için bütün malzemeleri karıştıra karıştıra pişirin Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın Soğuduktan sonra kekin üstüne kaşıkla gezdirerek dökün Buzdolabında 1-2 saat bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.