Şeftali Sarması (15 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeftali Sarması (15 Kişilik)(15 Kişilik) ![]() Malzemeler Hamur Malzemesi: 1 Çay Bardağı Eritilmiş Margarin 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri 1 Çay Bardağı Sıvıyağ 1 Çay Bardağı Yoğurt 1 Paket Kabartma Tozu Yarım Limon 1 Su Bardağı Un 1 Yumurta İç Malzemesi: 2 Şeftali 1 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm 1 ÇorbaKaşığı Fındık 2 Yemek Kaşığı Şeftali Marmeladı Yemeğin Tarifi Bir kapta hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun Şeftalileri küp şeklinde doğrayın![]() Hamuru merdaneyle açıp iki yanını bıçakla çıtlatın Ortasına şeftali, üzüm ve fındığı ilave edip saç örgüsü gibi sararak 180 derece ısıtılmış fırında pişirin![]() Şeftali marmeladını ısıtıp pişirdiğiniz sarmanın üstüne sürün Fındık veya fıstık serperek servis yapın![]() |
|
|
|