![]() |
Poğaca Tarifi (Pandomim'e Özgü) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Poğaca Tarifi (Pandomim'e Özgü)Peynirli Poğaca Hamuru İçin Malzemeler : 500 gr un 250 gr yoğurt 100 ml süt 125 gr margarin 2 yumurta 1 paket toz maya 1 paket vanilya şekeri 1 paket limon şekeri 1 çay kaşığı tuz İçi İçin Malzemeler : 250 gr kaşar peyniri 250 gr beyaz peynir 1/2 demet maydonoz 1/2 demet dereotu 2 yumurtanın beyazı Üzeri İçin Malzemeler : 2 yumurtanın sarısı Fırınlanmamış susam (İstediğiniz kadar) Hazırlarken İhtiyaç Duyacağınız Araç, Gereçler : Derin ve büyükçe, kapaklı bir hamur konteyniri Derin ve büyükçe bir cam kase Küçük cam bir kase Mutfak robotu ve çırpma, kesme, rendeleme aletleri ya da el mikseri, çırpma ve hamur karıştırma aletleri, rende Bir Merdane Üzerinde hamur açılacak silikon bir örtü Silikon bir fırça Bir tane çay kaşığı Bir tane yemek kaşığı Bir tane litre, mililitre ölçü kabı Bir tane tartı aleti Küçük bir tencere Maydonoz ve dereotunu süzmek için bir kalbur Hamur açmak için bir tane merdane Hazırlanışı : Küçük bir tencerenin ya da tavanın içersine margarini koyup, eritiyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur mayalanıp dinlenirken, mutfak robotunda önce yıkanıp suyu süzülmüş dere otlarını ve maydonozları kıyıyor, ardından beyaz peyniri ve kaşar peynirini rendeliyorsunuz ![]() ![]() Sonra mayalanmış hamurdan küçük toplar alarak silikon bir örtü üzerinde (ölçülere sahip oluyorlar, çok pratik) merdaneyle açıyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poğacalarınız dinlenirken fırını fan özelliğini (umluftherd) kullanıyorsanız 160 Cantigrat derecede, diğer özelliklerini kullanıyorsanız 180 Cantigrat derecede, gaz fırını kullanıyorsanız 3 derecede ısıtıyorsunuz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Poğaca Tarifi (Pandomim'e Özgü) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Poğaca Tarifi (Pandomim'e Özgü)Hazırlarken İhtiyaç Duyacağınız Araç, Gereçler : Derin ve büyükçe, kapaklı bir hamur konteyniri Derin ve büyükçe bir cam kase Küçük cam bir kase Mutfak robotu ve çırpma, kesme, rendeleme aletleri ya da el mikseri, çırpma ve hamur karıştırma aletleri, rende Bir Merdane Üzerinde hamur açılacak silikon bir örtü Silikon bir fırça Bir tane çay kaşığı Bir tane yemek kaşığı Bir tane litre, mililitre ölçü kabı Bir tane tartı aleti Küçük bir tencere Maydonoz ve dereotunu süzmek için bir kalbur Açılan hamuru daire şeklinde kesmek için yuvarlak bir kalıp (Cam bir su bardağı da olabilir) |
![]() |
![]() |
|