Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bahçesi, çiçek, muffin

Çiçek Bahçesi Muffin

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çiçek Bahçesi Muffin

Çiçek Bahçesi Muffin

Malzemeler:
Malzemeler: 2 yemek kaşığı kakao yada neskafe 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 2 yumurta 1 paket kabartma tozu (benim gibi kabarmasını istemiyorsanız eklemeyin) 2-3 bardak un 1 su bardağı süt yada yoğurt isteğe göre (kuru üzüm)

Süslemesi için: Royal İcing şeker hamuru gıda boyası

Tarif:
Yumurta ve şekerleri mikserle köpürünceye kadar çırpın Yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin Unu, kabartma tozunu, kakaoyu yumurtalı karışıma eleyin Hepsini karıştırın Silikon muffin kalıplarına akışkan hamuru istediğiniz ölçüde doldurun 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin Pişen kekler soğuyunca, kâğıtlarından çıkartın ve üzerini yaptığınız royal icingi ile kaplayın Kaplama kurumadan şekillendirdiğiniz şeker hamurlarını (ben hazır kullandım) üzerine yerleştirin( Bu sayede çiçekler keke yapışacak) Royal Icing İçin: 1 yumurta akı 2-3 damla limon suyu 1-1,5 su bardağı pudra şekeri gıda boyası Royal Icing yapmak için: Yumurta akını derin bir kaba alın pudra şekeri ve limon suyunu ekleyerek kar gibi olana kadar (10 dk kadar çırpın) Kürdan ucu ile gıda boyasını ekleyin (Rengi ne kadar koyulaştırmak isteseniz gıda boyasını da o kadar arttırmak zorundasınız) Kıvamı koyulaştırmak için daha fazla pudra şekeri ekleyebilirsiniz
Alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com