Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cam, pasta

Çam Pasta

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çam Pasta



Çam Pasta

MalzemelerMutfak Zorluk ***Süre 60 dkKaç Kişilik 4Yöntem Keki için :
7 Adet yumurta
150 Gr tozşeker(3 kahve fincanı)
150 Gr un (3 kahve fincanı)
2 Çorba kaşığı kakao
1 Paket kabartma tozu
Hazır çikolatalı veya vanilyalı kekle de yapabilirsiniz
Kreması için :
400 Gr krem şanti
200 Gr sütsüz çikolata
100 Gr çikolata parçaları
2 Su bardağı süt
Üzerine :
200 Gr dövülmüş antep fıstığı
Dekore etmek için yılbaşı süsleri, pudra şekeri Hazırlanışı
  • Şeker ve yumurtaları mikserle karıştırın, krema kıvamı aldığında elenmiş kabartma tozu, kakao ve unu ilave edip karıştırın
  • Yağlı kağıt döşenmiş kelepçeli bir kek kalıbına hazırladığınız hamuru dökün
  • 180 dereceye ayarlanmış sıcak fırında 20-25 dakika pişirin
  • Keki fırından çıkardıktan sonra enine üç parçaya bölün
  • Kreması için 400 gr krem şantiyi 2 su bardağı sütle mikserde 5-10 dakika çırpın
  • Bu karışımdan 9-10 kaşık ayırıp bir kenara koyun
  • 200 gr sütsüz çikolatayı benmari usulü eritin (cezveyi içi sıcak su dolu bir kabın içine oturtup kısık ateşte devamlı karıştırarak eritin)
  • Krem şantiyle erittiğiniz çikolatayı güzelce karıştırın
  • Kekin ilk katına ilk önce şeketli su veya süt sürün
  • Şekerli su veya süt sürdüğünüz kekin üzerine kremanın yaklaşık üçte birini yayın
  • Kremanın üzerine çikolata parçalarından serpiştirin ve ikinci keki üzerine kapatın
  • Tekrar şekerli su veya süt sürün
  • Üzerine kremayı yayın ve tekrar çikolata parçaları serpiştirin
  • Son keki de kapatın ve çok az şekerli karışımdan sürün
  • Çam şeklini verebilmek için kremaladıktan sonra çam şeklinde kesin
  • Kenarlarını keskin bir bıçakla biçimlendirerek üçgen şekli verin
  • Artan parçalarla çamın gövdesini oluşturun
  • Çamın her tarafına ayırdığınız 9-10 kaşık krem şantiyi sürün
  • Her tarafı bembeyaz olduğunda üzerine ve kenarlarına elinizle çarparak dövülmüş antep fıstığını kaplayın
  • Bazı yerlerine budra şekeri serpin ve süsleyip buzdolabında dinlendirin
  • Dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın
  • NOT : Eğer hazır kek kullanıyorsanız yine aynı şekilde şekerli su veya süy ile ıslatın, katlarına krema sürün, çikolata parçaları serpiştirin ve çam şelki verin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.