Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cappucinolu, nektarinli, pasta

Cappucinolu Nektarinli Pasta

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cappucinolu Nektarinli Pasta



Malzemeler

Pandispanya hamuru:
4 yumurta
1 tutam kabartma tozu
100 g şeker
40 g sütlü çikolata
2 çorba kasığı pudra şekeri
limon suyu
9 yaprak jelatin (şeffaf)
500 ml kefir
200 g krem şanti
Süsleme için:
2 sert nektarin
limon suyu
2-3 çorba kaşığı pudra şekeri
2-3 çorba kaşığı kakao

Pastanın Tarifi

26 cm çapında bir kalıbın tabanına kağıt döşeyin, ayrıca kağıttan 26 cm çapında iki daire kesin
Pendispanya: Yumurtaları ayırın Aklarını 1 tutam kabartma tozu ile sert köpük haline getirin, çırpma sırasında 2 çorba kaşığı şeker serpiştirin Yumurta sarılarını kalan şeker ile köpürtün Çikolatayı cappucino ile benmaride eritin Yumurta sarılı kremanın üçte birini bir kaba koyun, ılınmış çikolatayı karıştırın 30 g un ve yumurta köpüğünün üçte birini ilave edin Koyu renk hamuru kalıba dökün, kağıt daireleri üzerine koyun Kalan yumurta sarılı kremaya 70 g un ve kalan yumurta köpüğünü yedirin, bu hamuru da kağıtların üstüne dökün Fırını 175 derecede ısıtın, pastayı orta rayda yaklaşık 35 dakika pişirin Kalıbın kenarını sökün, pastaları soğumaya bırakın
İçi: Nektarinleri yıkayın, çekirdeklerini kesin Meyvelerin üçte birini küp halinde doğrayın Kalanını soyarak 1'er kaşık limon suyu ve pudra şekeri ile püre haline getirin Jelatini suya bastırın Meyva püresini kefir ile karıştırın, pudra şekerini ayarayın Jelatini eritin, biraz krema ile karıştırın ve kremanın tamanını yedirin Krem şantiyi çırpın ve ilave edin Kremanın üçte ikisini ayırın, meyve parçacıklarını karıştırın Kremaları buzdolabında 30 dakika sertleşmeye bırakın Açık renkli pastayı ortadan kesin Kremayı sürün, üzerini pasta ile kapatın Pastanın kenarlarına meyvesiz krema sürün Pastayı 3-4 saat soğutun
Dekorasyon: Nektarinleri yıkayın, birinin kabuğunu rozet şeklinde soyun Limon suyu gezdirin, ötekini ortadan kesin ve spiraller kesin Limon suyu gezdirin Kağıttan 1 cm eninde 7 şerit kesin Şeritleri verev olarak pastanın üstüne yerleştirin, aralıklara kakao serpiştirin Kağıt şeritleri kaldırın Rozetlerle garnütür yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.