09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Frambuazli Pasta

Malzemeler :
Pandispanyası (keki) için :
4 adet yumurta
11 çorba kaşığı şeker
11 çorba kaşığı un
1 poşet Dr Oetker yağı azaltılmış kakao (25gr)
1 poşet kabartma tozu
1 poşet premium şekerli vanilin
Ara kreması için :
4 su bardağı süt
2 kahve fincanı un
2 kahve fincanı şeker
1 poşet krem şanti
Çikolatalı krem glazür için :
240 gr çikolata
1 su bardağı süt kreması (200gr)
Ayrıca :
1 paket dondurulmuş frambuaz
Yapılışı :
Pandispanyası için, yumurta ve şekeri mikserin yüksek hızında 5 dk çırpın Ayrı kapta iki defa elediğiniz unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve şekerli vanilini yumurtalı karışıma ekleyin ve mikserin düşük hızında çırpın Yağlanmış 26cm kelepçeli kalıpta, önceden ısıtılmış 160 dereceli ısıda kürdan kontrolü ile pişirip, kalıptan çıkarmadan soğumaya bırakın
Ara kreması için, sütü tencereye koyun, unun topaklanmaması için azar azar ekleyin Şekeri ilave edip, orta hararetli ısıda arada karıştırarak muhallebi kıvamına gelip göz göz oluncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın Üzerinin kabuk tutmaması için arada karıştırın Soğuyan kremaya, ayrı kapta 1 su bardağı süt ile çırptığınız krem şantiyi ekleyip mikserle 2-3 dk çırpıp buzdolabına kaldırın
Pandispanyayı, uzun bir bıçakla veya ip yardımı ile 3'e kesin Kelepçeli kalıbın alt kısmını takmadan kekin bir parçasını geniş bir tabağa koyun (Yani sadece kelepçeli kalıbın kenarları olacak ) Kekin üst kısmını fırça yardımıyla sütle ıslatın Kremadan bir miktar koyup frambuazları dizin, üzerine tekrar krema koyup, kekin diğer kısmını üzerine kapatarak biraz bastırın Fırça yardımıyla sütle ıslatın Kremadan bir miktar koyup, frambuazları üzerine dizin, tekrar krema sürüp, kekin son parçasını üzerine kapatıp biraz bastırın Bu şekilde buzdolabında 1 saat dinlendirin
Pastanın kenarlarındaki kelepçeyi dikkatlice çıkarıp, kalan kremayı yanlarına ve üzerine sürüp buzdolabına kaldırın
Çikolatalı krem glazür için, kremayı küçük boş tencereye koyup, kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın Küçük küçük kırdığınız çikolataları ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın Arada karıştırarak soğumaya bırakın
Izgara telinin üzerine pastayı oturtun, ızgaranın altına geniş bir tepsi koyun çikolatalı krem glazürü pastanın üzerine döküp yanlarının tamamen çikolatayla kaplanmasını sağlayın Pastayı dikkatlice servis tabağına alın Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin
Üzerini krem şanti ve frambuazla süsleyip servis yapın
Afiyet bal şeker olsun
|
|
|