Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
frambuazli, pasta

Frambuazli Pasta

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Frambuazli Pasta







Malzemeler :

Pandispanyası (keki) için :

4 adet yumurta

11 çorba kaşığı şeker

11 çorba kaşığı un

1 poşet Dr Oetker yağı azaltılmış kakao (25gr)

1 poşet kabartma tozu

1 poşet premium şekerli vanilin

Ara kreması için :

4 su bardağı süt

2 kahve fincanı un

2 kahve fincanı şeker

1 poşet krem şanti

Çikolatalı krem glazür için :

240 gr çikolata

1 su bardağı süt kreması (200gr)

Ayrıca :

1 paket dondurulmuş frambuaz

Yapılışı :

Pandispanyası için, yumurta ve şekeri mikserin yüksek hızında 5 dk çırpın Ayrı kapta iki defa elediğiniz unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve şekerli vanilini yumurtalı karışıma ekleyin ve mikserin düşük hızında çırpın Yağlanmış 26cm kelepçeli kalıpta, önceden ısıtılmış 160 dereceli ısıda kürdan kontrolü ile pişirip, kalıptan çıkarmadan soğumaya bırakın

Ara kreması için, sütü tencereye koyun, unun topaklanmaması için azar azar ekleyin Şekeri ilave edip, orta hararetli ısıda arada karıştırarak muhallebi kıvamına gelip göz göz oluncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın Üzerinin kabuk tutmaması için arada karıştırın Soğuyan kremaya, ayrı kapta 1 su bardağı süt ile çırptığınız krem şantiyi ekleyip mikserle 2-3 dk çırpıp buzdolabına kaldırın

Pandispanyayı, uzun bir bıçakla veya ip yardımı ile 3'e kesin Kelepçeli kalıbın alt kısmını takmadan kekin bir parçasını geniş bir tabağa koyun (Yani sadece kelepçeli kalıbın kenarları olacak) Kekin üst kısmını fırça yardımıyla sütle ıslatın Kremadan bir miktar koyup frambuazları dizin, üzerine tekrar krema koyup, kekin diğer kısmını üzerine kapatarak biraz bastırın Fırça yardımıyla sütle ıslatın Kremadan bir miktar koyup, frambuazları üzerine dizin, tekrar krema sürüp, kekin son parçasını üzerine kapatıp biraz bastırın Bu şekilde buzdolabında 1 saat dinlendirin

Pastanın kenarlarındaki kelepçeyi dikkatlice çıkarıp, kalan kremayı yanlarına ve üzerine sürüp buzdolabına kaldırın

Çikolatalı krem glazür için, kremayı küçük boş tencereye koyup, kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın Küçük küçük kırdığınız çikolataları ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın Arada karıştırarak soğumaya bırakın

Izgara telinin üzerine pastayı oturtun, ızgaranın altına geniş bir tepsi koyun çikolatalı krem glazürü pastanın üzerine döküp yanlarının tamamen çikolatayla kaplanmasını sağlayın Pastayı dikkatlice servis tabağına alın Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin

Üzerini krem şanti ve frambuazla süsleyip servis yapın

Afiyet bal şeker olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.