Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Kek Tarifleri
Meyveli Kek Tarifleri,
Kolay Meyveli Kek,
Meyveli Kek yapımı
Yapılışları oldukça basit meyveli kek tarifleri 
İncirli kek
Malzemeler
65 gr tere yağ, 2 su bardağı un, 3 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı kırılmış ceviz, 1 su bardağı doğranmış incir
Hazırlanışı
İncir, ceviz, yağ ve tarçını, suyla bir taşım kaynatıp, soğutun Üç adet yumurtayı şekerle çırpın, un ve kabartma tozu ilave edin Bu karışımı, kaynatıp soğutulmuş malzeme ile karıştırın Orta hararetli fırında pişirin
Üzümlü kek
Malzemeler
3 yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı ay çiçek yağı, 1 5 su bardağı toz şeker, 1 kabartma tozu, 1 vanilya, 3 su bardağı un, 1 çay bardağı kuru üzüm
Hazırlanışı
Bir kapta yağ, şeker, yoğurt ve yumurtayı çırpın Üzerine un, kabartma tozu, vanilya döküp karıştırın, kek hamurunu hazırlayın Kuru üzümü yıkayıp üzerine az miktarda un serpip hazırladığınız kek hamurunun içerisine ilave ederek karıştırın 150 derecede 45 dakika pişirin ve servis yapın
Elmalı kek
Malzemeler
2 su bardağı un, 3 yumurta, 8 çorba kaşığı şeker, 1 paket kabartma tozu, 4 çorba kaşığı süt, 1 çay kaşığı tarçın, 2 elma
Hazırlanışı
Toz şekeri ve yumurtayı çırpıyoruz Karışıma; un, süt ve kabartma tozunu ekliyoruz ve yağlanmış kalıba döküyoruz Elmaları soyup, yarım ay şeklinde dilimliyoruz Dilimleri kek hamurunun üzerine diziyoruz Son olarak üzerine tarçın serpip, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişiriyoruz
Armutlu kek
Malzemeler
150 gr tereyağı veya margarin (10 çorba kaşığı), 150 gr tozşeker (10 çorba kaşığı), 1 su bardağı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 2 çorba kaşığı kakao, 2 adet yumurta, 2 çorba kaşığı süt
Süsleme için
1 adet armut, yarım limon suyu
Hazırlanışı
Yuvarlak veya kalp şeklindeki kalıbı yağlı kağıt ile kaplayın Yağ, şeker, un, kabartma tozu ve kakaoyu geniş bir kapta karıştırın İçine çırpılmış yumurtaları ve sütü ekledikten sonra 3-4 dakika daha karıştırın Soyulup dilimlenmiş armutları limon suyuna batırdıktan sonra, kek kalıbına simetrik biçimde dizin Önceden hazırladığınız karışımı, armutların şeklini bozmadan kalıbın içine boşaltın Önceden 190 derecede ısıttığınız fırında, 35 dakika pişirdikten sonra kalıbı ters çevirin İsteğe göre sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz
|