Ağaç Çilekli Parfe Tarifi
Ağaç Çilekli Parfe Tarifi - Ağaç Çilekli Parfe Nasıl Yapılır?Ağaç Çilekli Parfe Tarifi - Ağaç Çilekli Parfe Nasıl Yapılır? 250 gr ağaç çileği250 gr (1 bardak) toz şeker5 yumurta sarısı1 paket şekerli vanilyaBir büyük bardak süt (1/4 lt)1/2 lt krem şantiTemizlenmiş çilekleri şekerin 1/ 3 ü ve 2-3 kaşık suyla bir kaba koyun Şeker eriyinceye dek hafif ateşte karıştırın Sonra süzgeçten geçirin Yumurta sarılarına kalan şekeri ve vanilyayı koyup bir telle karıştırarak sütü ekleyin Hafif ateşte telle çırparak yoğurta kıvamına gelene dek pişirin Vurulmuş krem şantiye soğumuş olan yukarıdaki kremayı katın Sonra da çilekli şurubu ekleyip bir iki karıştırın Karışımı yuvarlak ve kapaklı bir parfe kalıbına boşaltın, kapağını kapatın Kapağın kenarlarına tereyağı sürün (Su girmemesi için) Sonra kalıbı iri tuz serpilmiş buz içinde bırakın Servise yakın buzdan çıkartıp soğuk suya koyun Yuvarlak servis tabağının içine dantelli kağıt peçete yayın ve parfeyi üzerine çevirip servis yapın
|