Elmalı Toppare Tarifi
Elmalı Toppare Tarifi - Elmalı Toppare Nasıl Yapılır?Elmalı Toppare Tarifi - Elmalı Toppare Nasıl Yapılır? Elmali toppare İçin Gerekli Malzemeler;2 adet yumurta1 paket pişirilmiş tereyagi 250gr2 yemek kaşigi çırpılmış yogurt1 veya 0,5 su bardaği kadar şeker2 paket vanilya1 paket kabartmatozu4-5 Su bardağı Kadar Unİçi İçin Gerekli Malzemeler;5 adet Kabuğu Soyulmuş elmayarım su bardağı Kadar Toz Şeker1 su bardağı iri cekilmis ceviz içi2 tatlı kasığı tarçınTatlımızın Şerbeti için Gerekli Malzemeler;3 su bardağı toz şeker2,5 su bardağı suBiraz limon suyuÜzeri için İse Biraz Hindistan CeviziElmalar soyuyoruz ve rendeleyip şekerle güzelce haşlıyoruz İyice suyunu çekince cevizler ve tarçınımızı ilave edip ocak kapatilirSonra Şerbetini Yapalım Serbeti için şeker, su tencereye konup 5 dakika kaynatip soğumasını bekleyelimEritilmis tereyagi,yumurta,yogurt ve seker beraberce mikserle karistirilir sadece hepsi karisana kadarDaha Sonra İse ,vanilya,kabatma tozu ilave edilip un da yavas yavas katilarak elle yoğuralım Yumusak Kulak mememsi Kıvcamında ,ele yapismayan bir hamur elde edene kadar un ilave edilir yaklasik 4-5 su bardaği arasi un kullanıyoruzDaha sonra biraz bekletilip büyük bezeler yapilir ceviz büyüklügünde ,bezeler merdane ile acilip ortasina elmali harc konurkapatilip ters cevrilir ve firin tepsisine dizelimÖnceden isitilmis 180-200 c lik firinda alti kizarana kadar pisirilir uzeri kizarmadan cikarilir ve bekletilmeden sicakken soguk serbetin icine bulanip hemen alinir ve hindistan cevizine bulanir uzeri bolca hindistan cevizi olunca bir tabaga veya kutuya dizilip uzeri kapatilir buzdolabinda saklanirTatlımız Soğuduktan Sonra Servise Hazır Afiyet Olsun…
|