İspanaklı Ve Kivili Pasta Tarifi
Ispanaklı ve Kivili Pasta Tarifi - Ispanaklı ve Kivili Pasta Nasıl Yapılır?Ispanaklı ve Kivili Pasta Tarifi - Ispanaklı ve Kivili Pasta Nasıl Yapılır? Pandispanya için: 300 gr ıspanak yaprağı4 yumurta5 çay bardağı un 5 çay bardağı tozşeker 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya1 çay bardağı portakal suyu Krema için:5 su bardağı süt5 çorba kaşığı mısır nişastası 15 çay bardağı tozşeker2 damla sakızı Süslemek için : 2 kiviIspanak yapraklarını robottan geçirip püre haline getirin ve suyunu bir kaba süzün Unu hamur yoğurma kabına alın Ortasını havuz gibi açın Yumurta, şeker, ıspanak suyu, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip soğutun Keki enlemesine ikiye kesin ve portakal suyuyla ıslatınKrema için; süt, mısır nişastası ve şekeri bir tencereye alın Karıştırarak muhallebi kıvamında pişirinTencereyi ocaktan alıp damla sakızını ilave edin ve iyice karıştırınKekin bir parçasının üzerine hazırladığınız kremanın yarısını sürün Diğer parçasını üzerine kapatıp kalan kremayı sürün Kivi dilimleriyle süsleyip servis yapın
|