Kuru Meyvalı Ve Pekmezli Muffin |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru Meyvalı Ve Pekmezli MuffinKuru Meyvalı ve Pekmezli Muffin =Malzemeler= - 2 adet yumurta - 1 su bardagi zeytinyagi - 2 yemek kasigi yogurt - 2 yemek kasigi kulek pekmezi ( Bu kati bir pekmez oldugu icin ben suyla yumusatip ekledim, ya da 1 cay bardagi normal pekmez) - 1 tatli kasigi karbonat - 1 tatli kasigi vanilya - 1,5 kap kepek unu (Un miktarini malzemenize gore ayarlayin Pekmez, yogunlukta fark yaratabilir) - 1-2 yemek kasigi esmer seker (ben 1 yemek kasigi ekledim, arzunuza gore daha da artirabilirsiniz Bu sekilde hafif sekerli oldular O yuzden pistikden sonra ustlerine biraz recel surdum) - 2-3 adet kuru erik, 2 adet kuru incir, 2-3 adet hurma, 1 cay bardagi kadar kuru sultana uzumu - 2 yemek kasigi kadar ceviz kirigi =hazırlanışı= - Firininizi 180 C ye ayarlayin - Yumurtalari derin bir kabda cirpin Yagi ekleyin - Kuru meyvalari akan suyun altinda yikayin Meyvalarin iri olanlarini minik minik dograyip yarim bardak ilik su icinde (yumusamalari icin) 10 dk kadar bekletin - Meyvalari beklettiginiz suyu suzerek, pekmezi katin ve karistirarak pekmezin erimesini saglayin - Yumurtali karisima pekmezli suyu ilave edin Yogurdu ve vanilyayi katip karistirin - Kepek ununu yavas yavas ekleyin Uzerine karbonati serpin ve karistirin (Benim malzemem 1,5 kap kadar un aldi) - Ben Ege icin yaptigimdan muffin kaliplarina doktum boyle yemesi daha kolay onun icin) Ama siz normal kek kalibi kullanabilirsiniz - Isinmis firina atin Benim keklerim 20 dk gibi bir surede pistiler - Ben keklerim soguduktan sonra uzerine firca ile gul receli suyundan surdum Guzel bir aroma katti |
|