![]() |
Kalter Hund Mit Gewürzmandeln |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalter Hund Mit GewürzmandelnKalter Hund mit Gewürzmandeln Zutaten für Gewürzmandeln 1 Eiweiß, Kl ![]() 200 g Mandelkerne, ungeschält 1 Tl Zimtpulver 1 Msp ![]() 1/2 Tl Salz für Schokoladenmasse 350 g Zartbitter-Kuvertüre 150 ml Schlagsahne 100 g weiche Butter 100 g Orangeat, im Stück, Reformhaus 175 g weiche Amaretti Öl für die Form Außerdem Backpapier Klarsichtfolie Zubereitungszeit 50 min Kühlzeit 6 Std ![]() Nährwerte 263 kcal 4 g Eiweiß 19 g Fett 20 KH Zubereitung 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kalter Hund Mit Gewürzmandeln |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalter Hund Mit GewürzmandelnTercümesi : Baharatlı Bademli Soğuk Köpek (fantastik, artık nasıl bir fantazi ise) Malmezeleri : Baharatlı bademler için 1 yumurta beyazı, yumurta Kl ![]() 200 g soyulmamış badem içi 1 çay kaşığı tarçın 1 tutam Cayannepffer (kırmızı karanfil biber tozu) 1 / 2 tatlı kaşığı tuz Çikolatası için 350 gr acı çikolata (Kuvertüre, blok) 150 ml krema 100 g yumuşak tereyağı (oda sıçaklığında süsrahm yani tatlı kaymaktan yapılmış tereyağ) 100 gr şekerli portakal kabuğu (Hazır, küçük küçük doğranmış, 1 Paketi 100 g olacak şekilde marketlerde satılıyor ![]() 175g yumuşak amaretti (Kahvenin yanında servis edilen bu İtalyan kekleri sert oluyor ama söz konusu bu tatlının içersinde durdukçada yumuşuyor ![]() Kullanacağınız kalıp için yağ (Tatlınızı döküp şekillendireceğiniz kalıp için) Buna ek olarak, Pişirme kağıdı Streç film (folie) (Yağladığınız kalıbın içersine serecek, üzerine tatlınızı dökeceksiniz) Hazırlanma Süresi 50 dakika Soğutma süresi : 6 Saat Beslenme değerleri 263 kcal 4 g Eiweiß 4 gr protein 19 g Fett 19 g yağ 20 KH 20 KH Hazırlanışı : 1 ![]() Bir kasede yumurta akını el mikseri ile sert bir şekilde çırpıyorsunuz, içersine bademleri dökerek yumurta akını bademlere yediriyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() Başka bir ocakta küçük bir tencere içersine kremayı koyup kaynatınız ![]() ![]() ![]() Mutfak robotunda ya da bir derince bir kasenin içersinde el mikseri ile beyaz bir krema haline gelene kadar oda sıçaklığında yumuşamış tereyağını çırpınız ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() Sonra şekillendireceğiniz 30 cm uzunluğunda bir kalıbı yağlıyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tadı ve kıvamı ise hafif acımtrak yoğun badem, portakal ve amaretti kokulu, hafif ıslak, yumuşak çikolatalı, fındık ve amaretti kurabiyeleriyle gevrek bir tatlı oluyor ![]() ![]() Noeller, yılbaşı akşamları ya da özel günler için servis edilebilen, ideal çikolatalı bir tatlı! |
![]() |
![]() |
|