Kalter Hund Mit Gewürzmandeln |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalter Hund Mit GewürzmandelnKalter Hund mit Gewürzmandeln Zutaten für Gewürzmandeln 1 Eiweiß, KlM 200 g Mandelkerne, ungeschält 1 Tl Zimtpulver 1 Msp Cayennepfeffer 1/2 Tl Salz für Schokoladenmasse 350 g Zartbitter-Kuvertüre 150 ml Schlagsahne 100 g weiche Butter 100 g Orangeat, im Stück, Reformhaus 175 g weiche Amaretti Öl für die Form Außerdem Backpapier Klarsichtfolie Zubereitungszeit 50 min Kühlzeit 6 Std Nährwerte 263 kcal 4 g Eiweiß 19 g Fett 20 KH Zubereitung 1 Für die Mandeln das Eiweiß in einer Rührschüssel mit den Quirlen des Handrührers steif schlagen Mandeln, Gewürze und Salz unterheben, Masse auf einem mit Backpapier ausgelegten Backblech verteilen Im vorgeheizten Backofen bei 200 Grad (Gas 3, Umluft 180 Grad) auf der 2 Schiene von unten 15-20 Minuten rösten Auf dem Blech abkühlen lassen 2 Für die Schokomasse Kuvertüre grob hacken und über dem heißen Wasserbad schmelzen Sahne aufkochen Kuvertüre und Sahne verrühren und abkühlen lassen Butter in einer Rührschüssel mit den Quirlen des Handrührers cremig-weiß schlagen Kuvertüre unterrühren 3 Orangeat fein würfeln, mit Gewürzmandeln und Amaretti unter die Schokomasse heben Eine Kastenform (30 cm Länge) leicht mit Öl einstreichen und mit Klarsichtfolie auslegen Schokomasse einfüllen, mindestens 6 Stunden, am besten über Nacht, abgedeckt kalt stellen 4 TIPP Den Kuchen können Sie prima 3 Tage vor Weihnachten backen Er sollte unbedingt gekühlt transportiert werden |
Kalter Hund Mit Gewürzmandeln |
09-05-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalter Hund Mit GewürzmandelnTercümesi : Baharatlı Bademli Soğuk Köpek (fantastik, artık nasıl bir fantazi ise) Malmezeleri : Baharatlı bademler için 1 yumurta beyazı, yumurta KlM büyüklüğünde olacak 200 g soyulmamış badem içi 1 çay kaşığı tarçın 1 tutam Cayannepffer (kırmızı karanfil biber tozu) 1 / 2 tatlı kaşığı tuz Çikolatası için 350 gr acı çikolata (Kuvertüre, blok) 150 ml krema 100 g yumuşak tereyağı (oda sıçaklığında süsrahm yani tatlı kaymaktan yapılmış tereyağ) 100 gr şekerli portakal kabuğu (Hazır, küçük küçük doğranmış, 1 Paketi 100 g olacak şekilde marketlerde satılıyor Dergi doğal, biyolojik baharatlar satan marketi öneriyor) 175g yumuşak amaretti (Kahvenin yanında servis edilen bu İtalyan kekleri sert oluyor ama söz konusu bu tatlının içersinde durdukçada yumuşuyor Tadı ve kokusu alkollü bademi hatırlatıyor) Kullanacağınız kalıp için yağ (Tatlınızı döküp şekillendireceğiniz kalıp için) Buna ek olarak, Pişirme kağıdı Streç film (folie) (Yağladığınız kalıbın içersine serecek, üzerine tatlınızı dökeceksiniz) Hazırlanma Süresi 50 dakika Soğutma süresi : 6 Saat Beslenme değerleri 263 kcal 4 g Eiweiß 4 gr protein 19 g Fett 19 g yağ 20 KH 20 KH Hazırlanışı : 1 Bir kasede yumurta akını el mikseri ile sert bir şekilde çırpıyorsunuz, içersine bademleri dökerek yumurta akını bademlere yediriyorsunuz Yumurta akına bulanmış bademlere belirtilen ölçülerde tuz, tarçın, Cayennepfeffer katıyor, karıştırıyorsunuz Bir fırın tepsisine fırın kağıdını seriyor, bu baharatlı badem karışımını bu fırın kağıdının üzerine yayıyorsunuz Sonra önceden altlı üstlü olarak 200 derecede, gazlı ise 3 derecede, fanlı yani havalandırmalı ısıtmaysa 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırınınızın orta kısmına koyarak 15-20 dakika kızartıyorsunuz (Bazen fazla kızarıyor bu da tadda değişime sebep oluyor, onun için 10 dakikadan sonra mutlaka kontrollü kızartınız, istediğiniz kıvamda alınız) Bademler kızardıktan sonra ayrı bir kaseye alarak soğumalarını, (bu arada elinizle oğuşturarak da çıkan fazlalık kabuklarından ayırıyorsunuz, çıkmayanlar kalıyor) bekleyiniz 2 Kuvertüre (Blok) acı çikolatanızı parçalara bölünüz ve sıçak su banyosu içinde eritin (Sıçak su banyosu ise, geniş yayvan bir dencereye biraz su koyunuz, içersinde daha küçük çelik, alimunyum bir kase oturtunuz, onun içersinede çikotalaları koyunuz Tencereyi ocağın üzerine koyunuz, su kaynadıktan sonra derecesini düşürünüz ve çikolatanın yavaş yavaş erimesini bekleyiniz) Başka bir ocakta küçük bir tencere içersine kremayı koyup kaynatınız Altını kapatınız Erimiş çikolatayı kremanın içersine dökerek karıştırıp, birbirine yediriniz ve soğumaya bırakınız Mutfak robotunda ya da bir derince bir kasenin içersinde el mikseri ile beyaz bir krema haline gelene kadar oda sıçaklığında yumuşamış tereyağını çırpınız Sonra bu tereyağına ılınmış, hafif sıcak çikolatalı kaymağı katıp, el mikseri ile yoğun bir krema kıvamına gelene kadar çırpınız 3 100 g Portakal kabuğu şekerlemesini (diğer marketlerde hazır paket olarak aldığınızda küçük küçük doğranmış oluyor) küçük küçük doğrayınız Derince bir konteynırda baharatlı fındıklarınızı, 100 gr şekerli portakal kabuklarını, 175 gr Amarettileri ve krema haline getirdiğiniz tereyağlı, çikolatalı kremayı birbirine karıştırıyorsunuz Sonra şekillendireceğiniz 30 cm uzunluğunda bir kalıbı yağlıyorsunuz Streç folieyi bu kalıbın içersinde düzgün bir şekilde yayıyorsunuz Hiç bir yer açıkta kalmıyor Bu streç folienin üzerine de tatlınızı döküyor, yayıyorsunuz Üzerini yine streç filmle kapatıyor, 6 saat buzdolabında bekletiyorsunuz Buzdolabında bir gece kalınca daha güzel oluyor Noelden üç gün önce hazırlandığında daha iyi bir kıvamda oluyor Tadı ve kıvamı ise hafif acımtrak yoğun badem, portakal ve amaretti kokulu, hafif ıslak, yumuşak çikolatalı, fındık ve amaretti kurabiyeleriyle gevrek bir tatlı oluyor Kahvenin yanında servis yaptığınızda ayrı bir tatlı oluyor Noeller, yılbaşı akşamları ya da özel günler için servis edilebilen, ideal çikolatalı bir tatlı! |
|