Cevızlı Tartölet |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevızlı TartöletCEVIZLI TARTÖLET MALZEMELER 18-20 adet aaaal tartölet kalıbı 125 gr tereyağ 2 çorba kaşığı süt 2 çorba kaşığı sıvıyağ 2 çorba kaşığı toz şeker 1/2 çay kaşığı karbonat 1,5 su bardağı un Üstü için : 1,5 su bardağı kıyılmış ceviz 3 yumurta 1 çorba kaşığı tarçın 10 çorba kaşığı toz şeker HAZIRLANIŞI Hamur malzemeleri karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin Küçük aaaal tartölet kalıplarına ortası bos kalacak şekilde hamuru yerleştirin Tüm malzemeler karıştırarak hazırlanan iç hamurların ortasına koyun Daha sonra 180°c ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin |
|