Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hatun, kar, tarifi, tatlısı, yağdı

Kar Yağdı Hatun Tatlısı Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kar Yağdı Hatun Tatlısı Tarifi




Kar Yağdı Hatun Tatlısı Tarifi - Kar Yağdı Hatun Tatlısı Yapılışı - Kar Yağdı Hatun Tatlısı MalzemeleriKar Yağdı Hatun Tatlısı Tarifi - Kar Yağdı Hatun Tatlısı Yapılışı Malzemeler1 paket tuzsuz etimek2 su bardağı toz şeker2 su bardağı sıcak suKrema için;1 litre süt1 paket vanilya2 kahve fincanı şeker5 yemek kaşığı pirinç unu veya yarı un yarı pirinç unu karışımı1 paket krem şanti ve bolca hindistan ceviziHazırlanışıEtimekleri bir kaba küçük küçük kırınBir tavaya şekeri koyun ve karamelize edinYanlız çok bekletip karartmayınSıcak suyu dikkatlice dökün ama elinize dikkat edinŞekeri sıcak suda eriyene kadar karıştırınEtimeklerin üstüne dökünBir kapta süt,şeker ,vanilya ve pirinç ununu karıştırıp muhallebi yapınMuhallebiyi etimeklerin üstüne dökünOda ısısına gelince buzdolabına koyunİyice soğuduktan sonra krem şantiyi ister süt ister suyla hazırlayın ben suyla tercih ettimKrem şantiyi kaşığın tersiyle tatlının üstüne yayınBolca hindistan cevizi serpin isterseniz beyaz çikolata rendesi de dökebilirsinizKullandığınız malzemeler beyaz olursa adına uygun olurEn az 3 saat dinlendirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.