Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, karidesli, kereviz

Karidesli Kereviz Dolması

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karidesli Kereviz Dolması



Karidesli Kereviz Dolması




Malzemeler

2 adet kereviz
45 ml zeytinyağı
tuz
500 gram patates
250 gram süt kreması
2 adet defne yaprağı
75 gram karides
1 adet limonun suyu
frenk soğanı

Yemeğin Tarifi
Kerevizleri soyun, üst ve alt kısımlarını düz kesin Enlemesine ikiye bölün Kaynar tuzlu suda defne yaprağı ve limon suyu ile 35-40 dakika pişirin Soğuk sudan geçirin ve süzülmeye bırakın

Bu arada patatesleri kabuklarıyla kaynar tuzlu suda 20-25 dakika haşlayın Süzüp ılıkken kabuklarını soyun ve ezin

Yarım kerevizleri 1,5 cm kalınlığında kalacak şekilde bir kaşıkla oyun Çıkan parçalar ve kremayı el blenderi yardımıyla ile kerevizler iri kalacak şekilde püre haline getirip patates ve turpla karıştırın Tuz ve karabiber ekin

Püreyi oyulmuş kerevizlerin içine doldurun, fırın tepsisine yerleştirin

200o C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında kereviz dolmalarını 25 dakika pişirin

Yağı kızdırın, karidesleri orta ateşte 2-3 dakika kızartın Tuz ve karabiber ekin

Karidesleri dolmaların üzerine koyun ve frenk soğanı ile süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.