|
|
#16 |
|
J_TERRY
|
Bu aya sultan ay derler Kaymak ile baldan yerler Ezelden adet kılınmış Bekçiye bahşiş verirler |
|
|
|
#17 |
|
H_CRESPO
|
Davulumun ipi kaytan, Kalmadı sırtıma mintan, Virin ağalar bahşişim, Alayım sırtıma mintan |
|
|
|
#18 |
|
J_TERRY
|
Akşamdan pilavı pişirdim Gene karnımı şişirdim Çok mani diyecektim ama Defteri yolda düşürdüm |
|
|
|
#19 |
|
*KeDi KeSeN*
|
Bak geldi etli dolma, Çok yiyip göbek salma ![]() Üstüne bir kahve iç, Terâvihe geç kalma! |
|
|
|
#20 |
|
J_TERRY
|
Cebimin ağzı dardır İçinde şeker vardır ![]() Sabreyle aman gönül, İftara neler vardır? |
|
|
|
#21 |
|
*KeDi KeSeN*
|
Davulun içi pekmez, Çalarım fakat ötmez ![]() Bir bahşiş vermezseniz, Davulcu buradan gitmez
|
|
|
|
#22 |
|
H_CRESPO
|
Evveli rahmettir kula Girelim sıdk ile yola Hulûs ile eyleyelim Ta ki dua makbul ola |
|
|
|
#23 |
|
J_TERRY
|
Gökyüzünün melekleri Devran eder felekleri Bu ayda ikram edenin Zayi olmaz emekleri |
|
|
|
#24 |
|
*KeDi KeSeN*
|
Halayıklar halayıklar Ocak başında uyuklar Davulumun sesini duyunca Pirincin daşını ayıklar
|
|
|
|
#25 |
|
*KeDi KeSeN*
|
Karşıma fener geldi, Aklıma neler geldi, Börek bekledim ama, Sofraya döner geldi |
|
|
|
#26 |
|
J_TERRY
|
Onbir ayın sultanı, Kıymetlidir her ânı, Süslersin şu cihânı, Hoşgeldin yâ Ramazan |
|
|
|
#27 |
|
H_CRESPO
|
Göz aydın hepimize, Mübârek günler bize, Onbir ayın sultanı, Hoş geldin evimize |
|
|
|
#28 |
|
J_TERRY
|
Duvardan kedi atladı, Bekçinin ödü patladı Merak etme bekçi baba Bey kesesini yokladı
|
|
|
|
#29 |
|
H_CRESPO
|
İşte geldi gidiyor, Mutlu günler bitiyor, Onbir ayın sultanı, Bize vedâ ediyor |
|
|
|
#30 |
|
yosun_26
|
waaayyy kedi kesen , j_terry siz böyle şeyler bilirmiydiniz yaaa çok şaşırdım hayretler içersindeyim hatta |
|
|
|