![]() |
Nasa ve Kızılderililer |
![]() |
![]() |
#1 |
angelesdream
|
![]() Nasa ve KızılderililerGerçek olduğu rivayet edilen bir olay;, Amerika'nın güneyine araştırma yapmak üzere üs kuran Nasa 'yı birgün küçük bir kızılderili çoçuk farkeder ve koşa koşa epeyce uzakta bulunan kamplarına gidip büyükbabasına haber verir ![]() "Büyükbaba, beyaz adamlar gelmiş, aşağıdaki vadide gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() Yaşlı kızılderili homurdanmaya başlar, belli ki epeyce sinirlenmiştir ![]() "-Onlarla konuştun mu? " "-Hayır, beni görmediler ![]() ![]() "-O zaman yarın yanlarına git ve orada ne aradıklarını sor ![]() Küçük kızılderili ertesi sabah yola koyulur ![]() "-Burada ne yapıyorsunuz?" diye sorar Beyaz adamlardan birkaçı küçük kızılderilinin basını okşarlarlar, ona gülümserler ve; "-Hani geceleri gökyüzünde parlayan birşey var ya, biz buradan onu seyrediyoruz ![]() "-Ay'ımı?! peki ama neden? " Adamlar küçük çocuğun sorusunu yine gülümseyerek yanıtlarlar ![]() "-İleride ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük kızılderili şaşkınlığını gizlemeye çalışarak "Anladım" der ve koşa koşa uzaklaşır ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi sabah yine torununu yanına çağırır , hayvan derisi üzerine kızgın bir çubukla ve kendi lisanınca yazdığı not u torununa uzatarak der ki; -Bunu al, beyaz adamlara götür ve onlara de ki; " Bunu büyükbabam gönderdi ![]() ![]() ![]() Küçük kızılderili kendisine söyleneni aynen yapar ![]() ![]() Üs çalışanları, deri parçasına bakıp, bakıp saatlerce gülerler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tercüman deri parçasını eline alır, okur ve ağlamaya başlar ![]() ![]() -Not aynen şöyle; "Bu adamlara dikkat edin, elinizden topraklarınızı almaya geliyorlar!" |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
İSİMSİZ KARANLIK
|
![]() Ah, müthiş bir hikâye, hem gülünç, hem ders verici ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|