Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Sözlük Ağı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dopamin

Dopamin

Eski 09-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dopamin




Bu bileşik beyinde, özellikle substantia nigra ile corpus striatum arasında, önemli bir santral ileticidir Parkinsonizmin temelinde, bu hücrelerdeki dejenerasyondan ileri gelen bir lezyon olduğu düşünülmektedir ve dopaminin bir aminoasit olan prekürsörü levodopa birçok parkinsonizm hastasını iyileştirmektedirDopamin sistemlerinin şizofrenide patolojik aşırı aktivite gösterdiği konusunda da bazı deliller vardır Şizofrenide son derece etkin olan bütirofenomar, dopamin sinapslarının spesifik blokörleridir Şizofrenik reaksiyonları şiddetlendiren antabüs, dopaminin noradrenaline dönüşümünü bloke ederek beyindeki dopamin seviyelerini yükseltir Dopamin, amin oksidaz enzimiyle :-):-):-):-)bolize olur; katekol Ometil transferaz ve monoamin oksidaz inhibitörlerinin de şizofrenik reaksiyonları şiddetlendirdiği bilinmektedir Bkz Monoaminler ve Katekolaminler

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.