Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Sözlük Ağı

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayret

Hayret:

Eski 09-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hayret:

HAYRET:

Taaccüb, şaşkınlık Şuuru yerinde olmama hâli

Sûfî yâni tasavvuf yolunda bulunan bir kimse, başlangıçta kendi makâmından bahseder, hâli ile ilgili şeyleri anlatır Fakat kalb gözü açılınca, hayrette kalarak sükût eder, susar (Ebû Abdullah Nebâcî)

Şükrün sonu hayrettir Çünkü şükür de Allahü teâlânın şükredilmesi icâbeden bir nîmetidir Bu ise, sonsuza kadar, böyle gider (Yahyâ bin Muâz) Geldi hûrîler bölük bölük buğur Yüzleri nûrundan evim doldu nur Hem havâ üzre döşendi bir döşek Adı sündüs döşeyen anı melek Çün göründü bana bu işler ayân Hayret içre kalmış idim ben hemân

(Süleymân Çelebi)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com