Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Gezelim, Görelim

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
100, istanbul`da, iyi, lezzet

İstanbul`Da En İyi 100 Lezzet

Eski 09-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İstanbul`Da En İyi 100 Lezzet




İstanbul`un en iyi 100 lezzetini merak edenler, bu sayfaya bayılacaklar!

İstanbul`da en iyi 100 lezzet

İstanbul, gelip geçerken uğrayanlara bile hiçbir yerde bulamayacakları eşsiz tatlar ve anılar bırakır İşte bunlardan birisi de bazı yerlerde yenilen, ünü her tarafa ulaşmış, tadı damaklara kazınan birbirinden eşsiz lezzetlerde yemek ve türevleri Ve bu leziz, damaklarda iz bırakan tatlardan 100 adeti aşağıda sizlere sunuluyor Elinizin altında olmasında fayda var

1 Baylan'ın kup griyesi: Yıllardır bilinen spesiyal: Vanilya, yanmış karamel, bal kaymaklı dondurma üzerine ufalanmış ceviz ve fındık taneciklerinin dayanılmaz birlikteliğinden oluşur İnsanın tarif ederken soluğu Kadıköy'de alıp, kupun içine gömülesi geliyor

2 Hünkar'ın ayvalı yahnisi: Tereyağında çevrilmiş iri ayva parçaları kuzu etiyle bir arada pişirilip tarçınla lezzetlendiriliyor Ve son dokunuş bir kaşık pekmezle gerçekleştiriliyor

3 Bulgar'ın kaymağı: Beşiktaş'taki salaş Bulgar'ı bilen bilir ama bohem burjuvaların zihninde yer etmesi Wallpaper dergisine çıkmasıyla olmuştur! bal kaymaklı, taze yumurtalı, çıtır ekmekli kahvaltısı ilkel ama bir o kadar da lezzetlidir

4 Emek Cafe'nin sahanda yumurtası: Deniz kenarında, masanıza konan serçelerle birlikte kahvaltı aaafi gibisi yoktur Sahanda yumurtası ve karışık menemeni içinizdeki ekmek banma hissini körükler

5 Üsküdar Kanaat Lokantası'nın tencere yemekleri: Çoban kavurması, saç kavurması, kuru fasulyesi, nadir bulunacak lezzettedir Ekmek kadayıfı da pek meşhurdur

6 Yaşar Usta'nın kavunlu dondurması: 32 yıldır Bostancı'da gerçek meyvelerden dondurma üretiyor Yaşar usta Kabuklarını fırçaladığı kavunu iştahla öneririz

7 Kantin'in cheese cake'i: Şemsa Denizsel'in vişneli cheesecake'i bünyenize iyi gelecek, istikamet Nişantaşı

8 Yanyalı Fehmi'nin arpacık soğanlı yahnisi: Kadıköy Çarşısı'ndaki Fehmi, hüsrana yol açmayan birinci sınıf bir esnaf lokantasıdır Ama tek şeye indirgendiğinde, arpacık soğanlı yahnidir!

9 Salomanje'nin mücveri ve mozaik pastası: Küçükken annemizin evde yaptığı kabak mücverinin lezzetine en yakın olanı burada Üstüne ev tipi mozaik pasta çok iyi geliyor

10 Adem Baba'nın istavriti: Burada balık, sosuyla süsüyle değil lezzetiyle ön plandadır Yalnızca günlük taze balık ve bol salata İçki yok İstavritleri o kadar lezzetli ki, parmaklarınızı yiyebilirsiniz

11 Ali Baba'nın köftesi: Önceleri bir minibüs köftecisiydi Ünü kulaktan kulağa yayıldı, giderek dükkânı büyütüyor Vaktiniz varsa masalarda köfte piyaz, yoksa ayaküstü köfte ekmek tavsiye ederiz

12 Rejans'ın piroşkisi: Rejans zaten ambiyansıyla başlı başına bir İstanbul tadıdır Piroşkisi de ağızda köpük gibi erir

13 Tarihi Kireçburnu Fırını'nın kıymalı böreği: Tam 47 senelik geçmişi var Özelliği; kıymasında kuşüzümü olması

14 Divan Pub'ın pub salatası: Artık biraz demode olsa da, peyniri, dil küpleri ve bilhassa da sosuyla, İstanbul lezzetleri arasında yeri ebedi olmalı

15 Barba Yani'nin karidesli böreği: Burgazada'daki Yani amcanın Rum mezeleri ve mastika likörü çok meşhurdur Ama en iyisi karidesli böreği

16 Vefa'nın bozası: Ekim gibi çıkan bozayı Tarihi Vefa Bozacısı'nda denemelisiniz

17 Zeynel'in tavukgöğsü & kazandibi: Onca muhallebici var fakat Zeynel'in tavukgöğsü ve kazandibi, hele de üzeri dondurmalıysa, başkadır

18 Karaköy Güllüoğlu'nun baklavası: Spesiyal baklavaları 'Hekimbaşı'dır Harcında ve şerbetinde ceviz, damla sakızı, zencefil, çörekotu, hindistancevizi, kakule, karanfil suyu, kişniş, safran, salep, tarçın ve portakal kabuğu olan tam bir enerji ürünü

19 Sarıyer Börekçisi'nin poğaçası: Sarıyer meydanından Rumeli Kavağı'na giden yolun üzerindeki Tarihi Sarıyer Börekçisi yıllardır bu işin ustası Poğaçası o kadar lezzetlidir ki böreğe benzer

20 Emek Mantı'nın mantısı: Kayseri usulü mantıyı en güzel yapan yerlerin başında gelir Çiğbörek ve yaprak sarma konusunda da çok başarılıdır

21 Şampiyon Kokoreç: Adın


an da anlaşılacağı gibi kokoreç konusunda 'şampiyon'dur Beyoğlu Balık Pazarı'ndaki şubesini özellikle tavsiye ederiz; sacda domatesli ve acı pul biberli yapıyorlar

22 Savoy'un milföy pastası: Kat kat çıtır milföy pastayı Cihangir'in en eski pastanelerinden Savoy'da denemelisiniz

23 Teşvikiye Saray'ın tavuklu pilavı: Lokanta ilk kurulduğunda tavukgöğsü yapımında kullanılan tavuk etleri artınca pilava katılmış Böylece tavuklu pilav ortaya çıkmış Şu anda en çok sipariş aldığı yemek

24 Kızılkayalar'ın hamburgeri: Lezzeti özel salçalı sosundan kaynaklanıyor Özellikle gece yarısı Taksim'de eğlenceden dönerken yenmeli

25 Bambi'nin dürüm döneri: Sıraselviler'de sıra sıra dizilmiş büfeler içinde en güzel dürüm döner yapan Bambi'dir

26 Barış Büfe'nin dilli kaşarlı tostu: Bağdat Caddesi'nin klasiği, dillikaşarlı pide tostuyla tanınır

27 Kanatçı Haydar'ın tavuk kanatları: Kömür ızgarada pişen kanatlar müthiştir

28 The Marmara'nın salata ve kupları: Çeşit de, sunum da zengindir Fonda ise şehrin en merkezi meydanının kozmopolit tadına varılır

29 Yeniköy Börekçisi'nin kurabiyeleri: Üzeri susamlı tatlı kurabiyeleri çayın yanında vazgeçilmez tattır

30 Çengelköy İskele'nin deniz mahsulleri güveci: Lezzeti ve bütün o malzemelerin verdiği enerji düşünülerek bu yemeğe Atom adı verilmiş

31 Ağa Lokantası'nın şekerparesi: Beyoğlu ve Güneşli'deki Ağa Lokantası'nın şekerparesi kocaman, tam kıvamında

32 Bebek Abbas'ın waffle'ı: Tüm waffle'cılara taş çıkartır Bir de ekstra böğürtlen koyulursa, yemeyip yanında yatılır

33 Loft'un incir ezmeli profiterolü: Loft'un başansı, bildik tatlara değişik yorumlar getiren, aşçılık eğitimi almış sahibinden geliyor

34 Kaşıbeyaz'ın lahmacunu: Özelliği soğansız olması Sarımsak ve tuzlu pide hamurundan yapılıyor ve sadece kuzu eti kullanılıyor

35 Beyti'nin beyti kebabı: İsmini de spesiyali olan etten alıyor restoran Beyti kebabında o kadar iddialılar yani

36 Doğa Balık'ın salatası: Doğa Balık hem balıkları hem manzarasıyla ünlüdür Balık tabii ki salatasız yenmez Doğa'da salatalar Kazdağı'ndan getirilen özel otlarla yapılıyor

37 Kıyı Restoran'ın yaprak ciğeri: Kıyı'nın balıklarının yanı sıra mezeleri de çok iyidir Kuzu ciğeri bilumum baharatlara bulanıp kızgın yağda pişiriliyor Ve üzerine dereotu serpilip sıcak servis ediliyor

38 Cafe Wien'in şinitzeli: Reasürans'ın içindeki Cafe Wien, Viyana usulü şinitzeli en iyi yapanlardan

39 Marmaris Büfe'nin Leyla'sı: Leyla, Marmaris Büfe'nin çikolatalı muzlu tostuna verixlen ad Müdavimleri bu tosta dünyanın 8 harikası diyor

40 Ayder'in kuru fasulyesi: Bağlarbaşı'ndaki salaş bir dükkânda, şehrin en iyi kuru fasulyesi yapılıyor Fasulyeler bir gün öncesinden sütte güzellik uykusuna yatırılarak

41 Konak Pastanesi'nin çikolatalı badem ezmesi: Konak Pastanesi'nin her şeyi ayrı bir efsanedir Ayçöreği, ekler pastaları Ama mantar şeklindeki çikolatalı badem ezmesinin üstüne yoktur

42 Apik'in işkembe çorbası: Eğlenceden sonra geceyi iyi bir işkembe çorbasıyla tamamlamak adettendir Apik Dolapdere'de, yılların emektarıdır

43 Lokanta'nın kırmızı biber çorbası: Mehmet Gürs, tüm yemekleriyle mest ediyor Közlenmiş kırmızı biber çorbasına öncelikle bayılıyoruz

44 Hacı Abdullah'ın kompostoları: TürkOsmanlı mutfağının en şöhretlilerindendir İster frambuaz, ister nar; kompostolar lezizdir

45 Develi'nin çiğköftesi: Develi'nin Samatya'daki şubesi esastır Burada çiğköfte şamfıstıklı yapılıyor

46 Boğaziçi Borsa'nın hünkarbeğendisi: Türk mutfağını en iyi yapan yerlerin başında gelen Borsa'da klasik lezzetler, şık sunulur Hünkarbeğendisi hiçbir yere benzemez

47 Feriye'nin çilavı: Türk mutfağını enfes bir manzarayla birleştiriyor Feriye Çilavımn nefaseti, içinin sakızlı olmasından kaynaklanıyor

48 Teşvikiye Bahar Pastanesi'nin çikolatalı kestane tatlısı: Kafkas'ın kestane şekerlerine bir İstanbullu olarak rakiptir Hep tazedir Çikolata ile kestanenin bileşimi ve ağızda dağılışı insanı mest eder

49 İnci'nin profiterolü: Profiterolün icat edildiği pastanedir Öz İnci, Hakiki İnci diye taklitleri türemişse de gerçeği İstiklal Caddesi'ndedir

50 Bebek badem ezmesi: Tarihi Bebek Badem Ezmecisi'nin badem ezmesi insan ağzına götürürken erimeye başlar adeta Çok hafiftir

51 Balıkçı Hasan'ın lakerdası ve çoban salatası: Balıkların tazeliğinin sebebi haldeki balıkçıların sabah ilk olarak buraya satış yapmasındandır

52 Sarıyer Muhallebicisi'nin kazandibi: Sütlü tatlılar, sahiplerinin çiftliğinde sağılan taze sütle yapılır

53 Asitane'nin sebzeli sarması: İstanbul'da Osmanlı mutfağını en iyi sunan yerlerdendir Sebzeli Asitane sarmasında közlenmiş patlıcan ve sarmısaklı köfte, nane asidesi ile serxvis edilir

54 Darüzziyafe'nin köftesi: Süleymaniye Camii'nin Külliyesi'ndeki restoranın spesiyali olan bu yemek biraz baharatlı ve inanılmaz lezzetli İçinde üç farklı et bulunuyor Köfteye fıstık ve baharatlar eklenip, yufkaya sarılıp pişiriliyor

55 Çiya'nın kirece yatırılmış kabak tatlısı: Kadıköy Çarşısı'ndaki Çiya'da maceradan korkmayın Kapanışı mutlaka dışı çıtır, işi yumuşak olan kirece yatırılmış kabakla yapın

56 Gezi Pastanesi'nin sıcak çikolatası: Kullanılan malzeme o kadar kaliteli ki, sıcak çikolata gerçek çikolata tadında

57 Divan Pastanesi'nin çikolatası: İstanbul'un en iyi çikolatacısıdır Özellikle prenses çikolata diye bilinen, içi bademli, üstü çikolata ve kakao kaplı olanları bir efsanedir

58 Kanlıca'nın yoğurdu: O rengi pembemsi yoğurdun üstüne pudra şekeri dökünce ummadık bir tat çıkar ortaya İstanbul'un kendine has bu yoğurdunu vapurda tatmak da ayrı bir aaaiftir

59 Park Şamdan'ın kuzu kaburga veya kuzu külbastısı: 20 yıldır İstanbul'da klasikleşmiş bir restoran olan Park Şamdan mutfağının yıllardır değişmeyen özel yemeği kuzu kaburga ve kuzu külbastıdır

60 Sultanahmet köftesi: Orijinali Sultanahmet'teki Selim Usta'nın dükkânıdır Kıyma, köfte haline geldikten sonra bir gün dinlendirilir

61 Markiz Pastanesi'nin makaronu: Genellikle badem aromalı olan bu lezzetin, Markiz'de fıstıklı, güllü ve vanilyalısını da bulabilirsiniz

62 Murtaza'nın buzlu bademi: Özellikle rakıyla çok iyi gider Nişantaşı'nda seyyar arabada satan Murtaza'nın buzlu bademi en iyilerdendir Çanakkale'den geliyor ve her daim taze oluyor

63 Hamdi'nin kebapları: Mısır Çarşısı'nın hemen arkasındaki Hamdi Et Lokantası'nın kebapları da muhteşem Haliç manzarası kadar iz bırakır

64 Yakup'un çiroz salatası: Meyhane kültürünün öncülerinden Yakup'un mezelerinin en güzeli çiroz salatasıdır

65 Beyoğlu Lades'in menemeni: Kendilerine özgü bu menemenin en önemli malzemesi, olmazsa olmazı salça 30 senedir tadı hiç değişmeyen ev yapımı salça kullanıyorlar

66 Han'ın inegöl köftesi: Bostancı'da ve Şaşkınbakkal'da iki şubesi var Han Restoran'ın Yıllardır en çok tercih edilen lezzet İnegöl köfte

67 Hain Köfte'nin sucuk köfxtesi: Levent sanayinin içindedir Hain Köfte Üç çeşit köftesinden en iyisi sarımsaklı sucuk köftesidir

68 Ethemefendi 36'nın frambuazlı muhallebisi: Bu muhallebi, bildiklerinizden çok farklı Sakızlı, frambuaz soslu ve de üstü dondurmalı

69 Filibe Köftecisi'nin köftesi: Ekmek arası köfte, Sirkeci'de vapura binmeden önce ayak üstü çok iyi gider

70 Günaydın'ın etli pidesi: Eti kendi çiftliklerinden sağladıkları için yıllardır aynı lezzette

71 Anadolu Kavağı'nda midye tava: Ekmek arası, tarator soslu iki çöp midye tava, Boğaz'a karşı en büyük aaaiftir 72 Erenköy'de sokak simitçixsi: Erenköy'de Starbucks'm karşı kaldırımındaki simitçiyi deneyin Simidi ikiye bölüp arasına krem peynir ve zeytin ezmesi sürüyor Simit Sarayları'ndan çok daha çıtır

73 Köprüaltı'nda balık: Altınboynuz manzarasına karşı hesaplı yemek için doğru adres buradaki 'balıkekmek'çiler

74 Çengelköy hıyarı: Çengelköy'ün salatalığı daha körpe, hoş kokulu ve kütür kütürdür Haziran 20'den Temmuz 10'a kadar çıkar Bu tarihler dışında Çengelköy'den geldi denilirse sakın ola aldanmayın!

75 İmroz'un hamsisi: Zeytinyağında kızarmış, çıtır çıtır ve üzeri kekikli servis edilir

76 Tuğra'nın Osmanlı usulü tavuk çorbası: Çırağan Sarayı'ndaki Tuğra'da tavuk suyu çorba özel bir tarifle, yoğurt ve pırasa katılarak hazırlanıyor

77 Pandeli'nin böreği: Mısır Çarşısı'nın girişindeki restoranda masa bulabilirseniz, üstünde bir parça dönerle servis edilen böreği denemelisiniz

78 Refik'in gül işkembesi: Asmalımescit'teki Refik mezeleriyle meşhurdur

Bu mezelerden en ilginci gül işkembesi

79 Ortaköy'ün kumpiri: Bol kaşarlı, sosisli, salamlı, Rus salatalı, mayonezli, ketçaplı dev kumpir için Ortaköy girişindeki çift sıralı kumpircilerden birini seçebilirsiniz

80 Padişah Sofrası'nın közde pilici: Şişli'deki mekânın özelliği, piliç ve kuzuyu tamamen doğal odun ateşinde pişirmesi Hem lezzetli hem çıtır oluyor

81 Fatih Sarmacısı'nın sarxması: İçine bolca kayısı marmeladı sürülüp rulo yapılmış, şerbete yatırılmış, büyükçe bir pandispanya 60 yıldır aynı ufak dükkânda satılır

82 Asri Turşucu'nun turşusu: Sırrı kullanılan koruk ve Uludağ suyunda saklı Klasiklerin yanı sıra bamya ve erik gibi çeşitler de var

83 Arnavutköy'ün çileği: Artık çilek deyince kocaman, tuhaf şekilli hormonlu bir meyve geliyor aklımıza Arnavutköy'ün pembebeyaz, mis kokan çilekleri nadir bulunuyor

84 Emirgan Çınaraltı'nın çay ve poğaçası: Burada 'tavşankanı' çay içme aaafi bambaşka Bunca yeni, alternatif su kenarı kahvaltı mekânına rağmen

85 Lacivert'in uskumru dolması: Pirinçten çok soğan içeriyor Asıl sırrı ise içine katılan kişnişte

86 Beyaz Fırın'ın paskalya çöreği: Kadıköy Çarşısı'ndaki eski dükkândan farklı olarak Çiftehavuzlar'da 'modernize' çeşitler de var Ama paskalya çöreği her zaman bir numara

87 Hacıbekir'in akide şekeri: Anlatmaya gerek var mı? Lokumları da nefistir ama asıl akideleri oyuncak gibidir

88 Giritli'nin ahtapotu: Minyatür kaselerde gelen tüm mezeleri ayrı güzellikte ama salkım saçak gelen ehlileştirilmemiş görüntüdeki pamuk ahtapotu, rüyalara giren cinsten

89 Mavi'nin patlıcanlı börekitası: Nişantaşı'ndaki Mavi, yıllardır değişmeyen buluşma noktalarından Krepleri, salataları, çeşidi az olsa da tatlıları hep iyidir ama patlıcanlı börekitası az bulunur özelliktedir

90 Todori'nin marine edilmiş çiğ balığı: Caddebostan'daki Todori, 'karşı'nın en iyi balıkçılarındandır Başlangıçlardan marine çiğ balığı, balık köftesi ve uskumrusu müthiştir

91 House Cafe'nin naneli limonatası: Şehrin göbeğinde, ıhlamur ve dut ağaçlan altında yapılan çok özel bir aaaif
92 Çeşni'nin işkembe sotesi: Çiftehavuzlar'daki mütevazı et lokantası, damağınızı delirtebilecek kudrette bir işkembe sote yapıyor; güveçte

93 Set'in balık kokoreci: Kireçburnu'ndaki Set'in her şeyi taze ve lezizdir Balık kokoreci başka dünyalara götürür
94 Pera Palas'ta 5 çayı: Süslü koltuklara kurulup, 'kuru pasta' ile bir fincan çay içmeyeli ne kadar oldu?

95 'Sabırtaşı'nın içliköftesi: İstiklal Caddesi'ndeki 'Sabırtaşı' Ali amcanın doyumsuz içliköftelerini, eşi evde yapar

96 Zencefil'in sebze salatası: Vejetaryen lokantası Zencefil'de kabaklı, soya fasulyeli sebze salatasını denemelisiniz; üzerinde nar taneleri bile var Yanında Zencefil'in özel ekmeklerinden de isteyin

97 Antre'nin peynirleri: Tam 35 çeşit Türk peyniri var burada Peynir konusunda seçiciyseniz uğrayın
98 Has Ekmek Fırını'nın ekmeği/pidesi: Çınaraltı kahvaltılarında Çengelköy'deki Has Ekmek'in simitleri, pideleri çok iyi gider 150 yıllık fırında her daim 'Ramazan pidesi' bulmak mümkün Üstüne 'şifa' denilen özel bir karışım sürülen pideler odun fırınında pişiriliyor

99 Kanaat Lokantası'nın 'sorbe'si: Üsküdar'daki Kanaat'in sorbe havasındaki meyveli dondurmaları meşhurdur Katkı maddesi yok, salep Yozgat'tan, süt Çekmeköy'den

100 Hünkar'ın ılık irmik helvası: Feridun Ügümü'nün özel tereyağlı, ılık irmik helvası, tatlıyla hiç işi olmayanları bile teslim alır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.