Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Gezelim, Görelim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antalya, başladı, canlılık, kazanmaya, kemer’de, turizmi, yayla

Antalya Kemer’De De Yayla Turizmi Canlılık Kazanmaya Başladı...

Eski 09-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Antalya Kemer’De De Yayla Turizmi Canlılık Kazanmaya Başladı...

Türkiye'nin turizm başkenti Antalya hemen hemen her çeşit tatil imkanın bulunabileceği bir yer Deniz ve plaj turizmi, dalış turizmi, doğa turizmi, dağcılık,yayla turizmi , mağaracılık, tarih turizmi bunlardan sadece bazıları Özellikle Kemr bölgesinde sahillerde yer alan deniz turizmi yavaş yavaş yaylalara da yöenlmeye başladı Bu amaçla Kemer yaylalarında halen Jeep safariler, Quat safariler ve doğa yürüyüşleri yapılırken, çok sayıda restauranta da doğal ortamda balık çitlikleri kurarak gelen konuklara hizmet veriyor 3 yıl öncesine kadar Kemer yayalarında konaklama şansı bulunmazken şimdilerde yeni açılan bir otel ile de bu sorun yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlamış

Bölgeye otel kazandıran Mountain Gül Hotel sahibi Emin Gül, “ Çok zor şartlar altında bu oteli dağa kazandırdım Birçok sorun yaşadım Ama hepsini kendi imkanlarım ile aşmaya çalıştım Burada en büyük sorunumuz yol sorunu Yollarımız yaylada yeterli değil ve oldukça bozuk Bunlar öncelikle düzenlenmeli Elektrik, su sorunlarımızda bunların yanında başka problemlerimiz Devletimizden buraya yaptığımız bu yatırımı görmelerini istiyoruz 3 yıl önce projeme başladım ve şimdi bu güzel yerde yayla turizmine öncülük ediyorum Amacımız Kemer’de sadece deniz, kum, güneş olmadığını göstermek Kemer’in çok güzel yaylaları var ve buraları turizm için kaçırılmayacak fırsatlar oluşturuyor Çok sayıda yabancı misafirimize burada hizmet veriyoruz Özellikle Avrupa ülkelerinden gelen misafirlerimiz bizleri tercih ediyorlar Onlara çiftliğimizde ürettiğimiz ürünleri veriyoruzOnlar da bundan son derce mutlu oluyorlar “ dedi

Turistler kaldıkları otelde kendileri için üretilen tavukların yumurtalarını toplarlarken, yaylada kaldıkları süre içerisinde doğa yürüyüşlerine de çıkıyorlar Bu zamanlarda köyleri de ziyaret eden turistler özellikle yufka açan köylü kadınlarından bu işi nasıl yaptıklarını da öğreniyorlar Köylülerin yakın ilgilerinden mutlu olan özellikle Rus turistler de yaptıkları açıklamalarda, “ Muhteşem bir doğa var Dağlar,yeşillik ve özellikle köylülerin ilgisini hiç unutmayacağız Gidince buraları anlatacağız “ dediler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com