Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Gezelim, Görelim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dalış, kursları, turları

Dalış Turları Ve Kursları

Eski 09-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Denizlerimiz kirleniyor, tehlike çanları durmadan çalıyor Sağır kulaklar bile duyabilir Ama vurdumduymazlar gene de duymuyor

Fakat herşeye rağmen denizler müthiş bir direniş gösteriyorlar Masmavi sularda, suyun üstünden baktığımızda dibindeki yosunların dans edişlerini, doğanın tüm renklerini minicik gövdelerinde taşıyan balıkları, sağa sola savrulan denizyıldızlarını görmek hâlâ mümkün

Deniz yüzeyinden bakarak, bu güzellikleri görmek sizi tatmin etmiyorsa, sırtınıza tüpünüzü takın ve bambaşka bir dünyaya doğru yolculuğa çıkın Hala keşfedilmemiş ve el değmemiş yerler olduğunu göreceksiniz Rengarenk bir balığın size sürünerek geçmesine, küçücük bir deniz yıldızının, kendisini size karşı savunmasına tanık olacaksınız Hatta denizin metrelerce altında bulunan antik kalıntılara bile rastlayacaksınız Şimdi balıkların kendilerine mesken edindiği bu kalıntılarda, binlerce yıl önce çeşitli uygarlıkların yaşadığını düşünmek gerçekten heyecan verici Bahsettiğimiz bu güzelliklerin hepsi denizin altında ve keşfedilmek için ziyaretçilerini bekliyorlar Doğa hiç çekinmeden tüm güzelliklerini size sunuyor Görmesini biliyorsanız hiçbir zorluk sizi engelleyemez Yeter ki, aklınıza bir defa koyun, sonu gelmeyen serüvenlerin içinde bulacaksınız kendinizi Doğanın gerçek bir parçası olmak sanırız böyle birşey Doğada herşeyin tadı, rengi bir başka oluyor Bu güzellikler yalnızca su üstünde değil, suyun altında da kendini sergiliyor Kimbilir denizkızlarının söylediği güzel şarkıları da duyabilirsiniz belki Bugüne kadar yalnızca deniz gözlüğünüzü takıp 2-3 metre derinliğe inmeyi başarmışsanız, daha derinlere de inebilirsiniz demektir bu Eğer dalma konusunda yeterli bilginiz ve teçhizatınız yoksa üzülmeyin Bunun da bir yolu bulunuyor Dalış kursları veren, profesyonel gruplara gece ve gündüz dalışları düzenleyen birçok firma var Üstelik teçhizatlar da firmadan Diyelim ki, dalmayı bilmiyorsunuz, üstelik suyun dibine dalıp saatlerce sudan çıkmayanlara da içinizi çekerek bakıyorsunuz ve bir haftalık tatilinizi de bir kursa giderek harcamak istemiyorsunuz Yeter ki siz çözüm isteyin Özellikle Akdeniz ve Ege bölgesinde oldukça yoğun olan dalış firmaları, bilmeyenler için de bir kolaylık sağlamış Bir tekneyle dalış yapılacak yere doğru mavi sulara açılıyorsunuz Bu esnada profesyonel dalgıçlar size gerekli bilgiyi veriyor, korkmayın tek başınıza dalmıyorsunuz, bir dalgıçla birlikte “yolcu” şeklinde atlıyorsunuz suya Teçhizatlar hazırlanıyor, son kontroller yapılıyor Dalgıcın yardımıyla suyun 6-7 metre derinliğine kadar iniyor ve 1-2 saat sürecek, büyüleyici bir geziye çıkıyorsunuz Eğer profesyonel bir balıkadam olmak istemiyor ve yalnızca dalma alışkanlığı kazanmak, suyun birkaç metre altında rahatça gezmek benim için yeterli diyorsanız eğitimin süresi 5-10 gün ile sınırlanıyor Bu süre içerisinde “Discover Scuba” adı verilen ilk dalış için, önce teorik bir eğitim alıyor, sualtında ve üstünde acil ilk yardım teknikleri, malzemelerin kullanımı gibi eğitimler alıyorsunuz Şimdi kendi çapınızda bir dalgıçsınız Yine de kendinizi fazla kaptırmayın ve fazla derinlere inmeyin Bu işe kendini profesyonelce adamak isteyenler ise, 1 aylık balıkadam kurslarına katılabilirler Balıkadam olabilmek için üç haftalık bir eğitimden geçiyorsunuz İlk olarak altı derslik teorik eğitim veriliyor Bu eğitimlerde, suyun altındaki hava değişimleri, tüpteki havanın hesabı, vücutta oluşan hasarlar, dalış işaretleri, temel donanım, basıncın nedenleri, etkileri ve yüzebilirlik durumunuz, dalış elbiselerinin kullanımı gibi oldukça geniş kapsamlı bir eğitim veriliyor Pratik eğitim ise ilk olarak havuzda yapılıyor Dört derslik havuz eğitiminde, malzeme kullanımı, dalış hazırlığı, kurtarma operasyonları gibi dersler alıyorsunuz Bütün eğitimlerden geçtikten sonra, deniz dalışlarına geçiyorsunuz Havuzda verilen eğitim denizde tekrarlanıyor Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olanlara dalıcı belgesi ve kimliği de veriliyor

Kimler Organize Ediyor?
İstanbul
Balıkadamlar Spor Kulübü
(0216) 355 56 28
Poseidon Sualtı Merkezi
(0212) 259 16 06
Debi Tur (0212) 259 25 39
SDWC (212) 266 05 23
Ankara
Avpar (0312) 467 23 21
Aspect Turizm (0312) 468 75 25
Kaş
Bougainville, (242) 836 31 42
Alanya
Walter Schmidt Tauch Basis
(0242) 513 12 96
Bodrum
The Aegean Pro Dive Centre (0252) 316 07 37
Fethiye
Divers, (252) 612 10 99

Dalgıçlık Malzemeleri
Ansal Club
(0212) 251 07 06 - 243 51 80
Antalya (0242) 322 69 50
Turkuaz Balıkadam Eğitim Merkezi (0212) 213 08 57-58
Marintek (0216) 349 16 61
Dinamik Doğa Sporları
(0212) 251 04 01
Aşkın Divistore (0252) 316 42 47
Çöllü Denizcilik (0242) 346 25 17
Savutlar (0232) 484 51 84
As Spor (0312) 453 77 00

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com