|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dönüşebilir, istanbulun, okulları, otelle, tarihi |
![]() |
İstanbul'un Tarihi Okulları Otelle Dönüşebilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstanbul'un Tarihi Okulları Otelle Dönüşebilirİstanbul Erkek Lisesi, Kabataş Lisesi, Vefa Lisesi, Çamlıca Lisesi, Çapa Anadolu Lisesi, Sultanahmet Meslek Lisesi, Fatih İlköğretim Okulu ![]() ![]() ![]() İstanbul'un tarihinde önemli bir yere sahip bu okullar, önümüzdeki dönemde birer otele ya da sosyal tesise dönüşebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İstanbul 2010'da 'Avrupa Kültür Başkenti' olacağı için başlatılan hazırlıklara katılmak için böyle bir proje hazırlığına giriştiklerini belirten İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, 'Üzerinde çalıştığımız projenin birkaç ayağı var ![]() ![]() Proje bakanlığa sunulacak Tarihi binaların envanterini İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kurduğu 6 kişilik komisyon çıkardı ![]() ![]() ![]() Tarihi binaların gerektiği şekilde korunmadığını söyleyen Özer, proje çerçevesinde okul müdürlerini binaların tarihçeleri konusunda da bilgilendireceklerini belirtiyor ![]() ![]() Özer, Cağaloğlu'ndaki dört binadan oluşan ve 450 kişinin çalıştığı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de müzeye veya tarihi bir otele dönüştürülmesi konusunda bir proje hazırladıklarını söyledi ![]() ![]() ![]() Bu camia okulunu vermez Tarihi binalarda bulunan okulların yöneticileri de son gelişmeden tedirgin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Amaçlarının yapılan her şeye karşı çıkmak olmadığının da altını çizen Bilgin, tarihi bina restorasyonunun en zor inşaat kalemi olduğunu söyleyerek, restorasyonun yeni bir bina yapımından daha uzun sürdüğüne dikkat çekiyor ![]() İlginç binalar: Cağaloğlu Anadolu Kız Meslek Lisesi Galatasaray Lisesi Pertevniyal Lisesi Özdemir Sabancı Emirgan Lisesi Nişantaşı Anadolu Lisesi Çamlıca Kız Lisesi Haydarpaşa Lisesi Üsküdar Kız Lisesi Kandilli Kız Lisesi Özel Üsküdar Amerikan Lisesi Proje kapsamında neler var - Tarihi eserlerle ilgili kitap hazırlanması - Binalarla ilgili envanter toplanması - Restorasyonda ara eleman yetiştirme kursu - Binaların projelerinin tamamlanması - Bina idarecilerinin eğitilmesi - Çevre halkının tarihi bina konusunda bilinçlendirilmesi - Söz konusu binaların deprem etütlerinin yapılması - Binaların restorasyonu için kültür fonlarından yararlanmak |
![]() |
![]() |
|