Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Gezelim, Görelim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gözüyle, işte, pazarı, rus, turizmcilerin

İşte Turizmcilerin Gözüyle Rus Pazarı

Eski 09-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İşte Turizmcilerin Gözüyle Rus Pazarı

Moskova Fuarı’na katılan Akşam Gazetesi yazarı Mevlüt Yeni, turizmcilerle görüşüp, Rus pazarı hakkında yorumlarını aldı İşte Mevlüt Yeni’nin yazısı ve turizmcilerin gözüyle Rus pazarı…
150 milyon nüfuslu Rusya Federasyonu (buna diğer Bağımsız Devletler dahil değil) Türkiye açısından önü açık olan müthiş bir pazar Henüz 6 milyon insan tatile çıkıyor Bunların zaten 2 milyonu bize geliyor Bu pazarı Türkiye'nin çok iyi değerlendirmesi gerekiyor Uzun yıllardır Avrupa'ya gidip gelen bir gazeteci olarak ikinci kez geldiğim Moskova'da mini bir Rus-Avrupalı karşılaştırması yapmak istedim bugün Her ne kadar bakanımız Rusları görgüsüz olarak tanımlasa da kendisi de gördü ki; onlar Avrupalı'dan çok daha medeni ve görgülü Üniversite bitirmeyen okuma yazma bilemeyen bir tane Rus vatandaşı bulamazsınız

Türkiye hem yakın bir ülke hem de sunduğu imkanlar tam Ruslara göre Deniz ve güneşe bayılıyorlar Türkleri de inanılmaz seviyorlar Irkçılık yok, dazlak kafalı Türkiye düşmanlığı besleyenlerin sayıları hemen hemen yok denecek kadar az Var olanlarda yaşlandı gitti zaten Türkiye Rus pazarının bilincinde olur ve geleceğe dönük planlarını iyi yaparsa başka pazara gerek kalmaz Birazdan turizmcilerimizin görüşlerini okurken benim ne kadar haklı olduğumu zaten anlayacaksınız

TURİZMCİLER RUSYA PAZARINI DEĞERLENDİRDİ

Şimdi sözü Moskova'da karşılaştığımız ve görüşlerini aldığımız turizmcilere vermek istiyorum Bakalım onlar ne düşünüyor Rusya pazarı ile ilgili:
Ahmet Barut (TÜROFED Başkanı): 'Burası her zamanki gibi gayet iyi Türkiye, tur operatörü, acentesi, oteli ile damgasını vurmuş durumda Aşağı yukarı her üç Rus'tan bir tanesi Türkiye'ye geliyor Bu boyutta gövde gösterisi yapması çok doğal Bizim ikinci büyük pazarımız ve gelişmeye açık bir pazarımız Burada tanıtım için büyük bütçeler ayırmamız çok normal İlgi de gayet iyi Bunu Berlin ile mukayese etmemek lazım Berlin Fuarı tamamen profesyonel bir fuar Burası ise hem profesyoneller, hem de halk geliyor Almanya'nın şu an üçüncü büyük turist gönderdiği ülke Türkiye'dir Antalya olarak geçen yıl 4 milyonun üzerine çıkmışız Hem bizim, hem Turizm Bakanlığımızın tur operatörleriyle ortak çalışmaya girmesi gerekir Tanıtım bütçemizin böyle senelerde artması lazım Son 3-4 senedir aynı Bunun en az iki katına çıkarılması gerekir Oysa gelen turist sayısı artıyor Biz turizmin şampiyonlar liginde oynuyoruz ve daha büyük hedeflerimiz var Eskisi gibi sadece Almanya'dan, Hollanda'dan değil, Rusya'dan, Çin'e, Amerika ve Hindistan'a kadar turist almak istiyoruz Bunun için de tanıtım bütçesinin artması şart Bu öyle bir iş ki, bir koyuyorsun, 100 alıyorsun Geçen 7 milyon 200 turist geldi Antalya'ya Bu yıl için şu an bu rakam görünmüyor'

BU AŞAMAYA BİZ GETİRDİK

Osman Ayık (AKTOB Başkanı): 'Bu pazarı, bu büyüklüğü Antalya olarak biz ulaştırdık Yaklaşık 10 küsur sene önce bu pazar başladığında hiçbir şey yoktu Biz Antalyalı otelci, tur operatörü ve acentecileri olarak bugünkü boyutuna getirdik Bir başka deyişle Ruslara seyahat etme alışkanlığını Antalyalılar kazandırdı Bu pazarın lideri Türkiye ve Antalya'dır Rusya'dan çıkan 6 milyon turistten yaklaşık 2 milyona yakını Türkiye ve Antalya'ya gelmektedir Bu rakamın içinden Antalya'ya gelenlerin oranı ise yüzde 70'dir Biz burada pazar lideriyiz Buradaki eğilimler bizlerin belirlediği ölçüde gider Bir bu pazarda rahatız 2006 da bir sıkıntımız olmaz Tahminlerimize göre yüzde 15-25 oranında bir büyüme gerçekleştiririz Rusya'da 1 milyon nüfusun üzerinde çok sayıda şehir var Buralarda çok ciddi çalışmalar yapılırsa pazar payımız daha da artar Önümüzdeki 3-5 yıl içinde biz bu pazarda Almanya rakamlarına (4 milyon) ulaşabiliriz Tanıtım konusuna gelirsek Bizim daha iyi organize olmamız lazım Biz bu fuardaki standların yüzde 70'ine sahibiz ama farklı alanlarda tanıtım yapıyoruz Bir araya gelmemiz lazım Almanya pazarı ile buraya karşılaştırdığımızda Avrupa, çevre, insan haklarına karşı çok daha duyarlıTürkiye'yi farklı bir mercek altında inceliyorlar Ama Rusya'da bunların bir tanesi bile yok Kuş gribinin burada konusu bile geçmiyor Rusya pazar teröre karşı da duyarlı değil'

BİZİ YANILTMAYACAKLAR

Kemal Özgen (ATSO Başkanı): 'Moskova'daki stantlarımız Berlin'e göre daha iyi Burası iyi organize edilmiş ama daha iyi de olabilirdi Yine de iyi Biliyorsunuz, Rusya bizim partner ülkemiz bir yerde ve bu yıl güvendiğimiz bir pazar Rusya'dan son dakika turistleri gelir ama standa olan ilgi de iyi gözüküyor Sanırım Ruslar bizi yanıltmayacak Benim tahminim yüzde 15-20'lik bir artış olacağı yönünde'

YÜZDE 20 ARTIŞ

Ömer Güneri (Eveline Travel Genel Müdürü): 'Berlin'deki hayal kırıklığından sonra Moskova bizim için ümit verici oldu Özellikle biz beklentilerimizin üzerinde talep gördükBu da bizim hoşumuza gitti Geleceğe dönük yüzde 20 artış olacağını tahmin ediyorum Acenteler ve otellerin tanıtımı yeterli fakat Türkiye olarak aynı şeyi söyleyemeyiz'

İLGİ FAZLAYDI

Hüseyİn Acarlıoğlu (Mondial Şirketler Grubu Başkanı): 'Rusya'da 20'ye yakın şehrinde deri, kuyum ve mücevherat satan şubemiz var Ürünler ağırlık olarak Türkiye'den geliyor 7-8 yıldır fuara katılıyorum Klasik fuarlardan bir tanesi Fuarlar ne kadar ölçüyse bu da o kadar ölçü Almanya ile kıyaslanırsa, Moskova daha hareketli ve ilgi daha fazlaydı Hükümetin şov anlayışı zayıf Fuar demek, şov demek, şamata demektir En çok turisti almamıza rağmen Yunanistan'dan daha zayıftık Hazırlıklı gelen acentelere teşekkür ediyorum Ciddi masraflar yapmışlar Türkiye adına getiren şovları vardı'

RUS PAZARINDA CİDDİ GELİŞME

CoŞkun Yurt (Coral Travel Genel Müdürü): 'Rusya pazarında çok ciddi bir gelişme var 10 sene önce Türkiye şu an bizim taşıdığımız potansiyel kadar turist alabiliyordu Müthiş bir gelişme var 1 milyon 900 binleri bulduk Bu çılgın bir rakam Bu Pazar daha da artacakRusya'da ekonomik gelişme var Bunun topluma getirdiği bir gelir düzeyi artışı var Buna bağlı olarak da gezmeyi seven Rusların seyahatlerinde artış olacak Bugün 6 milyon insan yurtdışına çıkıyorsa ülke içindeki hareketi 25-30 milyonlu rakamlarla ifade edebiliriz Bu ülkede bir turizm hareketi var Ekonomi büyüdüğü sürece yurtdışına çıkanların sayısı da artacaktır Tatil amaçlı yurtdışına çıkış 5 yılda 15 milyonu geçecektir Bizim aynı oranda artışı sağlamamız bizim Türkiye olarak ne kadar başarılı olmamıza ve bunu sürdürmemize bağlı Biz Türkiye olarak bu ülkenin arka bahçesi konumundayız Üç saatlik bir mesafede, Ruslar için Türkiye gerçekten müthiş bir imkan Diğer taraftan da turizm sadece Türkiye ile sınırlı değil Birçok alternatif ülkeler var Türkiye pozisyonunu korumak istiyorsa, tanıtımıyla, kültür alış verişi ile operatörlere desteği ile bunu sürdürmesi gerekiyor Türkiye çok ciddi hata yapmadığı sürece ben olumlu bakıyorum Şu ana kadar Rusya'ya yönelik bir yanlış yapıldı demek doğru olmaz Biz ülke olarak mı, operatörler ve doğal süreç mi yaratıyor? Burada bir ikilem var Bu potansiyeli devletin yarattığı bir potansiyel olarak görmemek lazım Rusların deniz, kum, güneş gibi turizm anlayışına çok uygun bir ülke olduğumuz için bizi tercih ediyorlar Bu yıl 460 bin Rus turist getirmeyi planlıyoruz'

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com