Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Gezelim, Görelim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ankara, kaldı, sınıfta, tanıtımda

Ankara Tanıtımda Sınıfta Kaldı

Eski 09-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ankara Tanıtımda Sınıfta Kaldı

İşte Akşam Akdeniz Yayın Koordinatörü Mevlüt Yeni'nin yazısı
Son yıllarda Türk firmaları uluslararası arenada yapılan fuarlara büyük ilgi gösteriyor Turizm başta olmak üzere özellikle tarım, tekstil ve teknolojik amaçlı yapılan fuarları dünyanın neresinde olursa olsun Türkiye olarak hiç kaçırmıyoruz Bu fuarlarda rakiplerimizle inanılmaz bir mücadele veriyoruz Ciddi nakit ve vakit de harcıyoruz Olumlu sonuçlar almıyor muyuz elbette alıyoruz da En çok mücadele ettiğimiz ve emek verdiğimiz sektör ise turizm Dünya turizmine yön veren iki fuarı Berlin ITB ve Moskova MITT’i izledikten sonra anladım ki; özellikle 2005 yılı içinde yüzde 21’lik bir büyüme hızı yakalayan Türk turizminin bu inanılmaz yükselişi rakiplerimizi yeni stratejiler ve tedbirler almaya yöneltmiş Söyle ki; özellikle İspanya, İtalya ve Yunanistan bu fuarlarda daha fazla paralar harcayarak bizi adeta gölgelerinde bıraktılar

RAKİPLERİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRDÜK

Ülke olarak zaten kriz üstüne krizler yaşayan kritik bir dönemde Türkiye fuarlar da daha etkili olmak adına her zamankinden daha çok çalışması ve hazırlanması gerekirken tam tersi her zamankinden daha kötü hazırlanarak adeta rakiplerimizin ekmeğine yağ sürmüş onların işini kolaylaştırmıştır Evet iki fuarı izledikten sonra net bir şekilde yazmalıyım ki bu hükümetin zaten olmayan turizm politikası resmen iflas etmiştir Turizmde tanıtım inanılmaz önemli bir iştir Tanıtımı iyi yapan kazanıyor turisti Yapamayan ise havasını alıyor Çok şükür ki, tanıtım ve pazarlaması oldukça güçlü olan özel sektörümüz var Eğer işimiz Ankara’ya kalırsa inanın bu sene birçok turistik tesis kapısına kilit vurur iflas edip gider Acı ama gerçek bu Türkiye’nin onca emeği ve parayı nasıl çöpe attığını görmek için Berlin ve Moskova’yı görmeniz yeterlidir Anadolu’daki bir kıraathaneyi andıran Türkiye standını gördükçe içim sızladı Hem Berlin’de hem de Moskova’da bakanlığın kendine ait standı ile özel şirketlere kiraladığı bölümlerin dizaynından, yere serilen halıfleksin rengine kadar inanılmaz hatalarla doluydu Türkiye standı Hele hele barkovizyonun sehpası ve dizaynı evlere şenlikti Orada oynayan İstanbul filmini izleyebilmek için bayağı bir uğraş vermek lazım

Neresinden bakarsanız bakın Moskova standımızın hali tıpkı Anadolu’daki her hangi bir kıraathaneyi andırıyordu

RAKİBİMİZ YUNANİSTAN’IN

GERİSİNDE KALDIK

Gerek dizayn gerekse oturma düzeni olarak Bugün karşılaştırmalı olarak aramızdaki farkı daha net anlatmak adına fotoğraflarını yayımlamak istiyorum Haksızsam da lütfen haksızsınız deyin bana Yunanistan’ın sadece Moskova MITT fuarı için 1 milyon euro harcadığını bizzat Tanıtma Genel Müdürü Özgür beyin ağzından öğrendim Biz ise bu paranın sadece üçte birini harcamak suretiyle bu fuara katılmışız Bunu da Özgür bey söyledi Ucuz etin yahnisi yavan olur diye bir ata sözü vardır Sanırım bizim bakanlık para harcamaktan korktuğu için bu fiyaskoları yaşıyoruz Gerçekten yazıklar olsun Bu kafayla ne bu ülkenin turizmi gelişir ne de özel sektörün önü açılır

Berlin’deki ITB Turizm Fuarı’nda olduğu gibi Türk stantları yine rakiplerimizin gölgesinde kaldı Türkiye ile birlikte aynı alanı kullanan Yunanistan’ın, tüm tarihi yerleri tanıtan modern bir dekorasyon hazırlaması beni bile etkiledi Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç fuara ikiniz gün katıldı Özel sektörü ziyaret amaçlı stantlar da kısa bir tur yaptı Bu yıl Rus turist sayısında geçen yıla göre yüzde 20- 30 oranında artış beklediklerini söyledi ama bunun nasıl sağlanacağını anlatmadı Moskova’daki fuardaki Türk standlarına olan ilginin Berlin’deki ITB Fuarı’ndan daha iyi olduğunu ifade etti sayın bakan hatta Berlin de bozulan moralinin Rusya’da düzeldiğini de söyledi

Rusya, yıllardır İngilizlerin Moskova’da düzenlediği MITT Fuarı’na karşı ilk kez bu yıl alternatif bir fuar düzenledi MITT’in başladığı 22 Mart Çarşamba günü biten İnteour Market’i düzenleyen Rus turizm yetkilileri, Türkiye’ye en çok turist çeken ülke ve yaptıkları tanıtım nedeniyle birincilik ödülü vermek istedi Bu ödülü alması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan bir yetkiliyi Moskova’ya davet eden Ruslar, kimsenin gelmeyeceğini öğrenince ödülü Polonya’ya verdi Yarın da izlenimlerimi yazmaya devam edeceğim şimdilik esen kalın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com