Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hasta, sağırın, ziyareti

Sağırın Hasta Ziyareti

Eski 04-21-2007   #1
virüs

Sağırın Hasta Ziyareti

“İyi kalpli sağır adam, bir gün komşusunun hasta olduğunu öğrenir Kendi kendine:
- Komşum hastalanmış Onun ziyaretini yapmam, hal hatır sormam lazım Ama ben sağır bir adamım, o da hasta, sesi çıkmaz Zaten hastaya mâlum şeyler sorulur, mâlum cevaplar alınır Ben nasılsınız diyeceğim, o iyiyim, teşekkür ederim, diyecek Ne yiyorsun desem, elbet bir yemek ismi söyleyecek, ben de afiyet olsun derim Doktorlardan kim geliyor, diye sorarsam, bir doktor adı verecek Ben de iyi doktordur derim, olur biter, diye düşünür Hastayı ziyarete gider başucuna oturur:
- Nasılsınız? diye hal, hatır sorar Hasta inleyerek:
- Ölüyorum! diye cevap verince sağır adam:
- Oh oh, çok memnun oldum, diye karşılık verir Hasta:
- Bu ne demek, adam ölümüme memnun oluyorum diyor, diye kızar Sağır tekrar sorar:
- Ne yiyip, ne içiyorsun? Hasta kızgınlıkla:
- Zehir! der Sağır onun bir yemek ismi söylediğini sanarak:
- Afiyet olsun! diye karşılık verir Hasta büsbütün çileden çıkmıştır Sağır adam sormaya devam eder:
- Tedavi için doktorlardan kim geliyor? Hasta
- Hadi be defol! Azrail geliyor, diye cevap verir Sağır:
- Çok bilgin, tecrübeli bir doktor İnşaallah yakında bir çaresini bulur, deyince hasta dayanamaz:
- Kahrol!diye bağırır Sağır ise komşuluk hakkını yerine getirdiği için çok memnun ayrılır
Mevlana bize şunu anlatmak istiyor: Sağırın yaptığı bu kıyas yüzünden on yıllık dostu ve hal-hatır sorması hiç olup gitti Senin duygu kulağın sığırsa, gönül kulağın açık olmalı Gönül kulağı, her şeyi duyar, işitir(Beyit: 3393-3395)
Cenab-ı Allah’tan hepimize sıhhat ve afiyet diler, hastalarımıza acil şifalar bahşetmesini niyaz ederim

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 04-21-2007   #3
doctor88

cok güsel bi paylasım olmus saol virüs
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 04-28-2007   #4
Ergenekon

çok güzel, teşekkürler
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com