![]() |
Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar Ve Türküler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar Ve TürkülerMustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği türküler ve şarkı sözleri Vardar Ovası Maya dağdan kalkan kazlar Al topuklu beyaz kızlar Yarimin yüreği sızlar Eğlenemem aldanamam Ben bu yerlerde duramam Vardar ovası,Vardar ovası Kazanamadım sıla parası Maya dağın yıldızıyım Ben annemin bir kızıyım Efendimin sağ gözüyüm Eğlenemem aldanamam Ben bu yerlerde duramam Vardar ovası Vardar ovası Kazanamadım sıla parası Makam : Hicaz - Rumeli Türküsü Usul : Türkaksağı ÇANAKKALE İÇİNDE Çanakkale içinde aynalı çarşı Ana ben gidiyorum düşmana karşı ![]() Çanakkale içinde bir uzun selvi Kimimiz nişanlı kimimiz evli Çanakkale üstünü bir duman bürüdü, On üçüncü fırka harbe yürüdü ![]() Çanakkale içinde bir dolu testi, Analar babalar mektubu kesti ![]() Yöresi : Kastamonu Kimden Alındığı : İhsan Ozanoğlu Derleyen : M ![]() OLMAZ İLAÇ SİNE-İ SAD PAREME Olmaz ilaç sine-i sad parame, Çare bulunmaz bilirim yareme ![]() ![]() Baksa tabiban-ı cihan çareme ![]() Çare bulunmaz bilirim yareme ![]() ![]() Kastediyor tir-i müjen canıma, Gözleri en son girecek kanıma ![]() ![]() Şerhedemem halimi cananıma, Çare bulunmaz bilirim yareme ![]() ![]() Usul : Curcuna Beste : Hacı Arif Bey YANIK ÖMER Yanık Ömer her savaştan bir yara taşıyor; Yanık Ömer,yiğit Ömer öğünmeden yaşıyor ![]() Kurtuluş Savaşında yirmi sekiz yaşında, Mangasının başında, taşıyor ![]() ![]() Yanık Ömer, yiğit Ömer siperleri aşıyor ![]() Savaş biter; Yanık Ömer köye döner; Köylü bütün bayram eder ![]() ![]() Yanık Ömer kutlulanır, Nişanlısı mutlulanır ![]() Yanık Ömer attan iner; Pembegül'e bağlar kemer ![]() ![]() Köylülere gider haber, Düğüne, düğüne ![]() ![]() Eline kına yakar, başına teller takar ![]() ![]() Belinde altın kemer,öyle alana çıkar ![]() ![]() Pembegül allanır, pullanır ![]() ![]() Yanık Ömer'in köyüne düğün alayı yollanır ![]() ![]() Makam : Hüseyni Usul : Aksak Söz ve Müzik : Saadettin Kaynak Yemen Türküsü Havada bulut yok bu ne dumandır Mahlede ölü yok bu ne figandır Şu Yemen elleri ne yamandır Ah o yemendir gülü çimendir Giden gelmiyor acep nedendir Burası Huş'tur yolu yokuştur Giden gelmiyor acep ne iştir Kışlanın önünde redif sesi var Bakın çantasında acep nesi var Bir çift kundurayla bir de fesi var Ah o yemendir gülü çimendir Giden gelmiyor acep nedendir Burası Huş'tur yolu yokuştur Giden gelmiyor acep ne iştir Makam : Hüseyni Usul : Curcuna ATLADIM BAHÇENE GİRDİM Atladım bahçene girdim gülleri fincan gibi, Gerdanında üç beni var, her biri mercan gibi ![]() ![]() Sarılalım sarmaşalım ikimiz bir can gibi ![]() Gel seninle kavledelim, ya onu sev ya beni ![]() ![]() Bir tenhada buluşalım, ya onun ol ya benim ![]() ![]() Makam : Eviç - Rumeli Türküsü Usul : Aksak DAYLER DAYLER VİRAN DAYLER Dayler dayler viran dayler, Yüzüm güler, kalbim ağlar ![]() ![]() Yüreğimden kanlar damlar ![]() ![]() Edirne köprüsü taştan ![]() ![]() Sen çıkardın beni baştan ![]() ![]() Bir olaydı bir olaydı, Ne olur benim olaydı ![]() ![]() Makam : Hicaz GİTTİ DE GELMEYİVERDİ Gitti de gelmeyiverdi, Gözlerim yollarda kaldı ![]() Ne bileyim nerde kaldı ![]() ![]() Ne zaman gelir, ne zaman gelir ![]() ![]() Gel a nazlım da, lahur şallım Sağı solu dolaşalım ![]() Ne zeman,ne zeman gelir ![]() ![]() Saati beldeye değer Gecesi hazneye değer Gönlümüz yosmayı dever ![]() Ne zeman,ne zeman gelir ![]() ![]() Gel a nazlım da, lahur şallım Sağı solu dolaşalım ![]() Ne zeman,ne zeman gelir ![]() ![]() Gitti de gelmeyiverdi, Gözlerim yollarda kaldı ![]() Hele nazlım nerde kaldı ![]() Ne zeman,ne zeman gelir ![]() ![]() Gel a nazlım da, lahur şallım Sağı solu dolaşalım ![]() Ne zeman,ne zeman gelir ![]() ![]() Usul : Aksak Bestekar : Deniz Oğlu Ali NİHANSIN DİDEDEN EY MEST-İ NAZIM Nihansın dideden ey mest-i nazım Bana sensiz cihanda can ne lazım ![]() ![]() Benim sensin felekte çaresazım, Bana sensiz cihanda can ne lazım ![]() ![]() Sezadır matemim tutsa felekler, Bana insan değil, ağlar melekler ![]() ![]() Hevaya gitti hep bunca emekler ![]() ![]() Bana sensiz cihanda can ne lazım ![]() ![]() Makam : Rast Usul : Curcuna Müzik : Hacı Faik Bey MANİ OLUYOR HALİMİ TAKRİRE HİCABIM Mani oluyor halimi takrire hicabım Üzme yetişir üzme fırakınla harabım Mahvoldu sükunum beni terk eyledi habım Üzme yetişir üzme fırakınla harabım Makam : Hicazkar Müzik : Tatyos Efendi CANA RAKİBİ HANDAN EDERSİN Cana rakibi Handan edersin Ben bi nevayı giryan edersin Biganelerle ünsiyyet etme Bana cihanı zindan edersin Makam : Uşşak Usul : Curcuna Müzik : Giriftzen Asım Bey ALİŞİMİN KAŞLARI KARA Aliş'imin kaşları kare, Sen açtın sineme yare ![]() ![]() Bulamadım derdime çare ![]() ![]() Görmedim hiç ah civan Aliş'imi Tuna boyunda ![]() ![]() Evleri var hane hane, Benleri var tane tane ![]() ![]() Saramadım kane kane, Görmedim hiç ah civan Aliş'imi Tuna boyunda ![]() ![]() Evleri var yol başında, Benleri var sol kaşında ![]() ![]() Saramadım genç yaşında ![]() ![]() Görmedim hiç ah civan Aliş'imi Tuna boyunda ![]() ![]() Makam : Uşşak - Rumeli Türküsü Usul : Ninsofyan KIRMIZI GÜLÜN ALI VAR Kırmızı gülün adı var Her gün ağlasam yeri var ![]() Bugün benim efkarım var, Bu gönül arzu eder seni ![]() ![]() Kırmızı gülü budarlar, Altına meclis kurarlar ![]() Güzeli candan severler, Bu gönül arzu eder seni seni ![]() Kırmızı gülün bürçeği, Önünde oynar köçeği ![]() Neyleyim yarsız döşeği, Bu gönül arzu eder seni seni ![]() Makam : Hicaz - Rumeli Türküsü Usulü : Sofyan |
![]() |
![]() |
|