Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografisi, erdoğan, hakkında, öner

Erdoğan Öner Biyografisi - Erdoğan Öner Hakkında

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Erdoğan Öner 1945 yılında Araç, Kastamonu'da doğmuştur 1966 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünü, 1978 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirmiştir 1997 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde doktorasını tamamlamış, 2006 yılında doçent olmuştur

1966 yılında stajyer milli emlak memuru olarak Maliye Bakanlığında göreve başlamış, aynı yıl Maliye Müfettiş Muavini olarak Teftiş Kuruluna girmiş, 1969'da Maliye Müfettişi olmuştur

1977 yılında Gelirler Genel Müdür Yardımcılığına, 1979 yılında Gelirler Genel Müdür Başyardımcılığına atanmıştır 1982 yılında Türkiye’nin Avrupa Ekonomik Topluluğu Daimi Temsilciliğinde (Brüksel) Maliye Müşavirliğine getirilmiştir 1985 yılında Belçika’dan yurda dönüşünde önce Bakanlık Müşavirliğine, daha sonra Şubat 1987’de Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’ne atanmış, 10 yılı aşan süre bu görevde bulunduktan sonra Temmuz 1997’de Maliye Bakanlığı Müsteşarlığına getirilmiştir 3 buçuk yıla yakın süre Müsteşarlık görevinde bulunduktan sonra Kasım 2000 – Eylül 2003 döneminde Washington Büyükelçiliği Maliye Müşaviri olarak görev yapmış, 30 Eylül 2003 tarihinde emekli olmuştur

Maliye Bakanlığında geçen 37 yılı aşkın görevi sırasında

Yükseköğretim Kurulu Üyeliği (1987–1995),

Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği (1991–1992),

Manas Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliği (1997–2000),

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı (1997-2000) görevlerini de ifa etmiş yine bu dönem zarfında çeşitli yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi olarak ders vermiştir Yeminli mali müşavirlik ve avukatlık mesleğine sahiptir Halen Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi ve Maliye Bakanlığı Vergi Konseyi üyesidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com