Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografisi, erdoğan, hakkında, teziç

Erdoğan Teziç Biyografisi - Erdoğan Teziç Hakkında

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Erdoğan Teziç (d1936) Türk hukukçu, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı yapmıştır

1936 yılında İstanbul´da doğdu, Galatasaray Lisesi'ni bitirdi1959 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu Fransa'da Anayasa Hukuku ve Siyaset Bilimi üzerine lisansüstü eğitim yapmıştır Galatasaray Lisesi müdürlüğü, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanlığı,Galatasaray Üniversitesi rektör yardımcılığı ve rektörlüğü görevlerinde bulundu8 Aralık 2003´te Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığına atandı ProfDr Erdoğan Teziç Türkiye'nin önde gelen saygın Anayasa Profesörlerinden biridir

Ayrıca YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in 2004'te liyakat nişanı ile ödüllendirmiştir Erdoğan Teziç Eylül 2004'te Fransa Cumhuriyeti tarafından Legion D'Honneur (Fransa Devleti Onur Lejyonu Nişanı'nın en üst derecesi olan "Commandeur" (Büyük Şövalye) rütbesine layık görülmüştür Fakat Erdoğan Teziç aldığı bu nişanı, Fransız Parlementosu'nun Ermeni Soykırımı İnkar Yasasını kabul etmesinden dolayı, Fransa Büyükelçiliği aracılığı ile iade etmiştir Ayrıca 2007 Mayıs ayındaki 11Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesinde yaşanan Cumhurbaşkanlığı seçimi için Meclis Toplantı yeter sayısı hakkındaki görüşlerini, seçimlerin hemen öncesinde YÖK Rektörler komitesini toplayarak basın açıklaması yapmış, 367 milletvekili olması koşulunu dile getirmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com