09-01-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ali Atıf Bir Hakkında Bilgi
Ali Akıf Bir Kimdir
Ali Akıf Bir ile ilgili yazılar
Gazeteci Ali Akıf Bir Hakkında yazılanlar;
Öldürmeyen yaralamayan detay avcisi
UGUR CEBECI
Hürportreler Hürriyet 2002 Ilavesi
Yorumlarinin tümünde depreme dayanikli bir temel var Üst katlardaki statik hesaplarinin hepsi dogru Bir solukta okunuyor, birkaç solukta hazmediliyor
Ben onu hiç görmedim Gelecegin gazetecileri, yazarlari, çizerleri de belki birbirlerini hiç görmeyecekler
Görmemek tanimamak degildir
Birkaç satir arasina sikismis bir kelime, bir vurgu, bir bakis açisi, bir yelpaze, tanimak için yeterlidir
Ali Atif Bir'i okumaya basladigim günden beri kendime yakin hissettim Var olan her seye meraki var Olmayanlarin da pesinde kosuyor Detay avcisi olarak kalemi eline almis, öldürmüyor, yaralamiyor bir bilgi tepsisinde bize sunuyor
Bu bin yilin ve de geçmis bin yillarin tüketimi ile ilgili her seyden söz ediyor
Tüketmek yemek-içmek-giymek degildir
Tüketmek bazen soluk almaktir Sahip olmadan, satin almadan da tüketilebilir Bir satir arasinda, bir cümlede tüketir, paylasilabilirsiniz
Ali Atif Bir'le bütün kösebaslarinda bulusuyoruz Yorumlarinin tümünde depreme dayanikli bir temel var Üst katlardaki statik hesaplarinin hepsi dogru Bir solukta okunuyor, birkaç solukta hazmediliyor Kalici cümleler arkasindaki bilgi birikimi'nin Hürriyet okurlari için farkli ve gerekli olduguna inaniyorum
Görsek de göremeyiz
Bir isi profesyonelce yapanlarin birinci meslek hastaliklari körlüktür Kisa zamanda yakalanirsiniz Sifir aydinlikta bin mumluk isiklari göremezsiniz Odak noktanizda bir hastalik baslamistir Retinaniz sonuna kadar yirtilmistir Disaridan bir kisi bir bakista bütün isiklari görür Ali Atif Bir de öyle Sifir aydinlikta ya da tam karanlikta farketmedigimiz güçlü isiklari degil sadece titrek mumlari da buluyor
Çogumuz korkariz
Atif Hoca'nin Not Defteri aslinda bir cesaret örnegi Bizim nesil gazeteciler bir markadan söz ederken hálá korkarlar Acaba laf olur mu, diye Hastalik haline gelmis kaygilar tasirlar Oysa Atif Hoca markalarin hakkini, hukukunu veriyor Yeri geldiginde yeriyor Mizah anlayisi, ciddiyeti ile bütünlesiyor
|
|
|