Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografisi, fatih, hakkında, karaca

Fatih Karaca Biyografisi - Fatih Karaca Hakkında

Eski 09-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fatih Karaca, (d ???? Erzurum) Türk televizyoncu ve Radyo Televizyon Üst Kurulu eski başkanı

1977 yılında TED Ankara Koleji'nden mezun oldu Daha sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'nde yüksek öğrenimini tamamladı Çeşitli kurum ve kuruluşlarda halkla ilişkiler, yayıncılık, tanıtım, televizyon film yapımcılığı ile ilgili profesyonel danışmanlık yaptı 1991 yılında Flash TV Ankara Temsilciliği ve Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundu Serbest gazetecilik ve yorumculuk görevlerinide icra eden Fatih Karaca, 8 Kasım 1995 yılında TBMM tarafından RTÜK üyeliğine seçildi 29 Mayıs 1996 ve 30 Mayıs 1998 tarihlerinde iki kez RTÜK Başkan Yardımcılığı görevine seçildi 4 Haziran 2002 tarihinde eski RTÜK başkanı Nuri Kayış'ın yerine başkan oldu 2002 ve 2005 yılları arasında RTÜK başkanlığı görevini sürdürdü RTÜK başkanlığı görevine getirilmiş olan yedinci kişi olan Fatih Karaca halen KanalTürk'ün de sahibi olan Koza-İpek grubuna bağlı olarak Medya Grup Başkanlığı yapmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-02-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Fatih Karaca Kimdir? Hayatı, Biyografisi ve Yaşamı Hakkındaki Yazılar

Erzurum’da doğan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı (RTÜK) Fatih Karaca, 1977 yılında TED Ankara Koleji’nden mezun olduktan sonra, yükseköğrenimini Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde tamamladı Halkla ilişkiler, yayıncılık, tanıtım, televizyon film yapımcılığı konusunda çeşitli kurum ve kuruluşlara profesyonel olarak danışmanlık yapan Karaca, 1991 yılında Flash TV Ankara Temsilciliği ve Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundu Serbest gazetecilik ve yorumculuk görevlerinde de bulunan Karaca, 8 Kasım 1995 yılında TBMM tarafından RTÜK üyeliğine seçildi

İki kez (29 Mayıs 1996 ve 30 Mayıs 1998 tarihlerinde) RTÜK Başkan Yardımcılığı görevine seçilen Fatih Karaca, RTÜK Üyeliğinin yenilenme dönemi olan 30 Mayıs 1998’de, TBMM’de yeniden RTÜK üyeliğine seçildi 4 Haziran 2002 tarihinde de eski başkan Nuri Kayış’ın yerine RTÜK Başkanı oldu Başkan olduktan sonra RTÜK’ün “ceza veren” bir kuruluş olarak tanındığını ifade eden Karaca; “Ceza vermek durumunda kalabilirsiniz ama güzel programlara, seviyeli programlara, Türkçemizi güzel kullanan spikerlere de ödül vermeliyiz RTÜK sadece ceza veren değil, aynı zamanda motive eden ve iyi şeyleri de ortaya koyan bir kurum olmalıdır” dedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com