Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografijane, fonda, jane, kimdir

Jane Fonda Biyografi-Jane Fonda Kimdir?

Eski 09-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Jane Fonda Biyografi-Jane Fonda Kimdir?

Jane Fonda biyografi-Jane Fonda kimdir?

Jane Fonda (d 21 Aralık 1937 New York) ABD'li kadın sinema oyuncusu

Henry Fonda'nın kızı olan Jane Fonda 1978'de Eve Dönüş (Comming Home) adlı filmlerle iki kez Oscar ödülünü aldı

Kadın hakları için çalışıp vb

Okurlar aynı zamanda gençlik yıllarında yaptığı bir siyasi hata nedeniyle de af diliyor

"Benim de anlatacak bir hikayem olduğunun farkına vardım Eğer bu hikayeyi dürüst bir biçimde kaleme alabilirsem pek çok kişiye de yardımım dokunacağını düşündüm" diyen; aktris Hollywood’un efsanevi isimlerinden Henry Fonda ve New York sosyetesinin tanınmış simalarindan Frances Seymour’un kızı olarak dünyaya geldi

Jane Fonda'nın Yeni Kitabı

Varlıklı bir ailenin sunabileceği tüm ayrıcalıklara ve imkanlara sahip bir çocukluk geçiren Fonda ruhunda çok büyük yaralar açtığını ve bu travmanın üstesinden gelmesinin çok uzun yıllar aldığını söylüyor

Jane Fonda’ya göre küçük yaşta annesiz kalmak kendisini mükemmel bir insan olma yönünde adımlar atmaya itmiş:

Fonda "Tabii ki hiç kimse mükemmel değildir Ancak çocuk yaşta bunun farkında olmazsınız ve her zaman kendinizi kusurlu görürsünüz Yeterince başarılı olmadığınızı düşünürsünüz Bir sevgiliniz yoksa ya da evli değilseniz var olmadığınız fikrine kapılırsınız Bu durumda da gerek kendinizi ispatlamak gerekse etrafınızdakileri tatmin etmek için elinizden gelen herşeyi yapmaya çalışırsınız" şeklinde konuşuyor

Jane Fonda evlilikleriyle ilgili hiçbir pişmanlik duymadığını söylüyor:

Hayatına giren bütün erkeklerin çok iyi insanlar olduğunu ve hepsinden çok şey öğrendiğini anlatan Fonda özel hayatında bir çok hayal kırıklığı yaşamasına rağmen profesyonel hayatıysa başarılarla dolu

Jane Fonda1960’lı yılların en çok aranan film yıldızlarından biri olan Fonda bir Vietnam Savasi gazisinin öyküsünü anlatan Coming Home aldı filmle aldı

Jane Fonda Vietnam Savaşı’na karşı olmasından kaynaklandığını belirtiyor Fonda’nın Vietnam Savaşı ile olan ilişkisi ise bundan sonra daha farklı bir hal alıyor

Fonda Vietnamlılara ait bir uçaksavarın üzerinde fotoğraf çektirmek olmadığını söylüyor ve “hayattaki en büyük pişmanlığım” olarak tanımladığı o an için hem Amerikan halkından hem de askerlerden özür diliyor

"O fotoğraf 1982’de ölmeden kısa bir süre önce kariyerinin ilk Oscar Ödülü’nü kazandırdı

Jane Fonda otobiyografisini kaleme almanın kendisine hayatta yaptığı yanlışları kabul etme yeteneği kazandırdığını söylüyor Fonda’nın kitabının ana teması ise değişmek için hiçbir zaman geç olmaması

"Hata yaptığınızı kabul etmek ve hatalarınızdan ders çıkarmak New York Times gazetesinin en çok satanlar listesinde üst sıralardaki yerini korumaya devam ediyor

Jane Fonda’nın Jennifer Lopez ile birlikte rol aldığı komedi filmi “Monster in Law” ise sinemalarda geçtiğimiz hafta gösterime girdi 15 yıl aradan sonra sinemaseverlerle yeniden buluşan Fonda bu komedi filminde müstakbel gelinine karşı acımasızca davranan bir kayın valideyi canlandırıyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com