![]() |
Tracy Mcgrady Biyografi-Tracy Mcgrady Kimdir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tracy Mcgrady Biyografi-Tracy Mcgrady Kimdir?Tracy McGrady biyografi-Tracy McGrady kimdir? Tracy McGrady (Tracy McGrady Kimdir? - Tracy McGrady Hakkında) İsim: Tracy Lamar McGrady Uzunluk: 6' 8" Agirlik: 210 lbs Pozisyon: Guard Dogum Yeri: Bartow Florida Dogum Tarihi: Mayis 24 1979 Bitirdigi Okul: Kolej NBA Takımı: Houston Rockets Big Mac’ten T-Mac’e Tracy Lamar McGrady Jr annesiyle ayri olmasina ve kendisine ait hir hayata sahip olmasina ragmen ilgisiz bir baba olmadigini ve kendisiyle her firsatta ilgilendiginin de altini çiziyordu Tracy küçüklügünde spor yapmaya basketbolla başlamadı Onun ilk göz agrisi beyzboldu ve onu seyreden tüm antrenörler gelecekte çok büyük bir beyzbol yildizi olabilecegi konusunda birlesiyorlardi Tabii hayat Tracy’nin önüne çok daha farkli bir senaryo çikartti Yine de T-Mac’in baseball’a karsi bugün bile büyük bir sevgi besledigi gerçek O kadar ki eger kendisine profesyonel beyzbol takimlarindan teklif gelirse bu teklifi kabul edecegini çünkü en büyük hayalinin ayni anda basketbol ve beyzbol oynamak oldugunu söylüyor Zaten Tracy Beyzbol ligindeki lakabini bile yillar önceden belirlemis: “Big Mac” ADIDAS ABCD Tracy’nin basketbol macerasi tam anlamiyla lise 3 sinifta baslamakta Auburndale lisesine giden T-Mac Tracy’e burs teklif ederek lisedeki son yilini kendilerinde geçirmesini istedi “Koleje gitmeyi düsünüyordum ama benim hayalim zirveye ulasmakti Su anda bu hayalimi gerçeklestirme sansina bekledigimden dana önce sahip oldum” Tracy McGrady Tracy McGrady Sıkı artik onu draft edemeyeceklerini söyledi Tracy ise soktaydi çünkü bu telefon konusmasini yaptigi sirada Drafta sadece 8 saat vardi ve o an bir hastanede Bulls doktorlari tarafindan saglik kontrolünden geçiriliyordu “Hayatimda ilk kez basketbol oynamaktan keyif almiyordum Tanrim ligin en kötü takimiydik!! Madem beni seçti niye oynatmiyordu ki?! Play off’lara falan da gittigimiz yoktu Öyleyse beni biraz takima koysaydi Sisteme alisirdim böylelikle Sonraki sezon da takima daha iyi bir oyuncu olarak katkida bulunabilirdim” Tracy McGrady Darrel Walker Bunalimi Chicago tarafindan hayal kirikligina ugratilan McGrady büyük bir dagilma basladi En sonunda Raptors’ta kalan tek elle tutulur oyuncu 165 sayi ortalamasi ile takiminin en büyük skor gücünü teskil eden Doug Christie’ydi Haliyle basin Walker’in odasinda durumdan rahatsiz oldugunu söylediginde aldigi tek cevap daha siki çalismasi gerektigi yönündeydi Tracy bu dönemi hayatinin en kötü günleri olarak niteliyor: “Hayatimda ilk kez basketbol oynamaktan keyif almiyordum Tanrim ligin en kötü takimiydik!! Madem beni seçti niye oynatmiyordu ki?! Play off’lara falan da gittigimiz yoktu Öyleyse beni biraz takima koysaydi Sisteme alisirdim böylelikle Sonraki sezon da takima daha iyi bir oyuncu olarak katkida bulunurdum Tracy McGradyKobe Psikolojik Yardim Servisi T-Mac bu zor günlerini o zamanki en iyi arkadaslarindan Kobe Bryant’in da yardimiyla atlatmaya çalisti Kobe de liseyi bitirdikten sonra sonra Kolej yerine dogrudan NBA’e geçis yaptigi için kimi zorluklara gögüs germek zorunda kalmisti Bu yüzden T-Mac Florida’da Tracy’nin evini ziyaret ederek onu yaz aylari boyunca özel olarak çalistirdiOnu kardesine ait basketbol yaz kampina ***ürdü Birlikte T-Mac’in gelisimi için neler yapabileceklerini konustularBöylelikle Tracy’nin ona duydugu güven gün geçtikçe artiyordu Kuzen Vince Belki hatirlarsiniz bir dönem Chicago’da yasayan ve bir gazetede çalisan Larry ve Balky isimli iki sempatik kuzeninin komik maceralarini konu alan bir televizyon dizisi vardi Bu dizide 93 sayi ve 57 ribaund ortalamariyla ancak benchten katki yapti Merhaba Playoff Tracy Toronto’daki tüm esyalarini toplayak Florida’ya uçtu Bu onun bir Raptor olarak son kez Toronto’ya gelisiydi… “Toronto’dan ayrilamam kisisel birsey degildi Ama evimden bu kadar uzakta ailem olmadan -sahip oldugum tek aile takimken- burada yasamak çok zordu” Tracy McGrady Elveda Toronto Tracy artik free agent olmustu Ve aslina bakarsaniz Toronto’daki hemen hemen hiçbir seyden memnun degildi Her ne kadar Tracy: “Toronto’dan ayrilamam kisisel birsey degildi Ama evimden bu kadar uzakta televizyonda bu pozisyonlari izlerken bile sinirlerini bozulmaya baslamisti Bunlarin üstüne bir de çok sevdigi Butch Carter’in menajerlik talepleriyle Raptors yönetimine basvurmasinin ardindan takimdan kovulmasini da eklerseniz Tracy’nin Raptors’la tekrar anlasmasi imkansizdi Tabii bir de bütçelerinde yer açarak Tracy ve Duncan’i kapmayi hedefleyen Chicago ve Orlando’nun cazip teklifleri vardı Simdi Tracy’nin önünde iki seçenek vardi Chicago’da Michael Jordan karsilastirmasi altinda ezilmek ya da yildizsiz Orlando’da kral olmak… “Gitmedim çünkü Chicago’nun Orlando’ya göre hiçbir artisi yoktu Ben her yil Playoff’lara katilan takimlardan birine gitmek istiyordum Bence Orlando da bunun için uygun bir takimdi Diger bir nedeni de Florida’nin evime yakin olmasiEvime arkadaslarima ve aileme…” Tracy McGrady Orlando’nun yeni sihirbazi NBA’in en genç takimlarindan Orlando Magic komedyen Eddie Griffin tarafindan baristirilincaya kadar Carter’in gölgesinden kurtulmak ve tek olmak Grant Hill’le birlikte oynayacak olmak T-Mac’i hem heyecanlandiriyor hem de endiselendiriyordu Hill gibi tecrübeli bir oyuncu kendisine çok sey ögretebilirdi ama Tracy’nin Orlando’ya gelmesinin nedeni Vince Carter’in gölgesinden kurtularak tek basina yildiz olabilecegi bir takimda oynakti Bu kez de Hill’in gölgesinde yillarini harcamak istemiyorduAma Hill sadece 4 maç oynadiktan sonra bir daha kendisini adam gibi toparlayamayacagi ve sürekli tekrarlanan meshur sakatligini yasadi ve takimin tüm sorumlulugu bir anda T-Mac’in omzuna yüklendi T-Mac ise halinden memnun bir sekilde sahaya çikip önüne gelen tüm takimlarin üzerine kabus gibi çökmeye basladiTracy attigi 30’lu 40’li sayilarla takimini galibiyetlere tasiyinca Orlando coach’u Doc Rivers yildiz bir basketbol oyuncusu ola cak Benim beklentierim yüzünden degil belki majesteleri gibi olmasa da gerçekten attigini sokmaya baslamisti ve yavas yavas sahadaki karakteri de yerine oturmaktaydi Abra Kadabra Sutlar Potaya Insanlar merak etmekteydi: Bu çocuk Toronto’dayken böyle sut atamiyordu ki!! Orlandoya gidince takimin ismi gibi sihirli bir degnek mi degmisti yoksa?? Dilerseniz cevabi T-Mac’ten alalim: “Jump shot’larim kesinlikle Toronto’dakine kiyasla daha iyi Ben Toronto’dayken de iyi sut atabiliyordum Ama kendime güvenim yoktu Sanirim asil fark buSimdi kendime güvenim var ve sanki her attigim sut girecekmis gibi hissediyorum Tamamen kendine güven duygusuyla ilgili Ben her zaman sut atabiliyordum Eger kendinize güveniniz yoksa sutlariniz da girmez” Ayrica Walker’in üzerinde kurdugu psikolojik baskinin oyununu ne kadar çok etkiledigi her cümlesinden de anlasiliyordu: “Umarim Doc Rivers 83 asist ve 65 ribaund’luk performansiyla Bucks’a kafa tuttu hatta bir maç da aldi ama T-Mac’in play off rüyasi yine erken sona ermisti Müzmin Sakat: Grant Hill T-Mac artik hem kendisini NBA’e kanitlamis hem de kendisine olan güvenini pekistirmisti Ama yasli oyuncularin 21 yasindaki bir lider olarak kabul etmekte zorlanmasi ve Bucks karsisinda tek basina kalmanin verdigi sorunlar nedeniyle artik Grant Hill’in saglikli bir sekilde oynamasini diliyordu Üstelik Patrick Ewing gibi veteran bir NBA devi ve Horace Grant gibi usta bir oyuncu da takima katilarak pota altinin güçlenmesini saglamisti Tam kadro olurlarsa belki playoff’larda iyi isler yapabilirlerdi Ama Hill takimini sirtlamayi basardi ve bu performansi onun ikinci kez All-Star maçina seçilmesini sagladi Orlando’nun Büyücüsü Philly’deki 2002 All-Star Maçi gerçekten bir çok ilginç olaylara ev sahipliginde bulundu Allen Iverson’in yaptigi çilgin parti olay oldu MVP seçilen Kobe Bryant aniden çildirarak topu panyaya firlatti sonra da havada yakalayip inanilmaz bir smaça imza atti ki bu hareket uzun yillar boyunca insanlarin hafizasindan kazinabilecegini sanmiyorumT(erminatör)-Mac T-Mac sadece saha içinde yaptiklariyla degil örnek davranislariyla da gündeme geldi Örnegin 2003 All-Star maçina çikacak Michael Jordan’a kendi yerini vererek ilk beste baslatmak istemesi tüm basketbol severlerin alkisini aldi Houston Rockets'lı T-MAC 2004-2005 Sezonunda Rockets'a transfer olan Tracy 12446 sayı attı Son Olarak Katrina Kasırgasında zarar görenlere bizzat yardım etmesi herkes tarafından takdir edildi |
![]() |
![]() |
|