Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
amr, bin, hayatı, şurahbil

Amr Bin Şurahbil Hayatı

Eski 09-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Amr Bin Şurahbil Hayatı

Amr Bin Şurahbil Kimdir

Amr Bin Şurahbil Biyografi

Amr Bin Şurahbil Tabin devri alim ve evliyasından İsmi Amr bin Şurahbil, künyesi Ebu Meysere'dir Hemedan'da doğdu Doğum târihi bilinmemektedir 683 (H63) senesi Kufe'de vefat etti

Amr bin Şurahbil, Eshâb-ı kiramdan Abdullah bin Mes'ûd hazretlerinin önde gelen talebelerinden idi Hazret-i Ömer, hazret-i Ali, hazret-i Huzeyfe, hazret-i Selmân ve hazret-Aişe validemizden ve daha bir çok sahabîden hadis-i şerif rivâyetinde bulundu Kendisi de Ebu Vail Şakik bin Seleme, Ebû İshâk es-Sebîî, Şa'bî ve Mesrûk gibi hadîs âlimlerinden hadîs-i şerîf öğrendi Amr Bin Şurahbil Vadiaoğulları Mescidinde imamlık yapması sebebiyle Vâdiî nisbesiyle de anıldı Rivayetleri İbn-i Mace'nin Es-Sünen'i dışında Kütüb-i Sitte'de yer aldı Sıffîn muhârebesinde hazret-i Ali'nin yanında idi

Amr bin Şurahbil, zamanının alimleri tarafından medhedildi Âlimler ondan daha fazîletli kişi görmediklerini söylemişlerdir O, Allahü tealanın korkusundan Keşke annem beni doğurmasaydı" der ve çok ağlardı Çok cömert olup, dünyâ malına değer vermezdi Amr Bin Şurahbil Çok namaz kıldığı için dizleri nasır bağlamıştı Cahiliyye adet ve geleneklerinden uzak durur, bilhassa Eshab-ı kiramın yaşayış ve davranışlarına uymaya çalışırdı Vefatı, Abdullah bin Ziyâd'ın vâliliği döneminde olmuştu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com