Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
caferi, hayatı, kimdir, sadık

Cafer-İ Sadık Kimdir? Hayatı

Eski 09-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cafer-İ Sadık Kimdir? Hayatı

İmamı Cafer-İ Sadık Biyografisi,

İmam-ı Cafer-İ Sadık

Cafer-i Sadık Hazretleri, Ehl-i beytten olup, on iki imamın altıncısı, Silsile-i aliyyenin dördüncüsüdür Babası Muhammed Bâkır, dedesinin dedesi Hz Ali dir

İlim ve fazilette zamanının bir tanesi oldu Din bilgilerinde olduğu gibi, zamanının bütün fen ilimlerinde de söz sahibiydi Yetiştirdiği talebeler, cebir ve kimya ilimlerinde çeşitli keşifler yapmışlar, bu ilimlerin temel sistematiğini kurmuşlardır Fizik ve kimya ilimlerinin konusunu teşkil eden madde ve onlar üzerindeki bilgisi pek çoktu Kimyanın babası sayılan Cabir de, Cafer-i Sadık hazretlerinin talebesidir

İmam-ı Cafer´in en meşhur talebesi olan imam-ı a´zam Ebu Hanife, Cafer-i Sadık´ın sohbetlerine iki sene devam ederek, o gizli ve açık marifet kaynağından ilim ve evliyalık yolunda çok faydalandı İmam-ı a´zam, onun huzurunda kavuştuğu yüksek mertebeleri anlatmak için; “O iki sene olmasaydı, Numan helak olmuştu” buyurdu

Hakiki İslam âlimleri, dinimizi, hiç değiştirmeden bugüne kadar ulaştırmıştır Bu âlimlerden iman bilgilerini anlatanlara Mütekellimin”, ibadetlerin nasıl olacağını bildirenlere, “Fukaha”, kalb ile yapılacak ve sakınılacak şeyleri öğreten ilme “Tasavvuf” ve bu ilmin âlimlerine de “Mutasavvifin” denildi İşte imam-ı Cafer hazretleri, bu üçüncü ilmi anlattı

Zamanın hükümdarı bir gece vezirine dedi ki: “Hemen git, imam-ı Cafer´i buraya getir, öldürmek istiyorum” Vezir, hükümdarı bundan vazgeçirmek için çok çalıştı ise de ikna edemedi Mecburen çağırmaya gitti Hükümdar da cellatlara emir verdi “İmam-ı Cafer içeri girince, ben başımdan külahımı çıkarınca hemen başını vurun!” dedi Bir müddet sonra, imam-ı Cafer-i Sadık hazretleri içeri girdi Hükümdar bunu görünce, derhal ayağa kalktı Büyük bir tevazu ile onu karşıladı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com