![]() |
Ben Wallace Biyografi-Ben Wallace Kimdir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben Wallace Biyografi-Ben Wallace Kimdir?Ben Wallace biyografi-Ben Wallace kimdir? Ben Wallace (Ben Wallace Kimdir? - Ben Wallace Hakkında) Adı: Ben Wallace Boy: 6' 9" Kilo: 240 lbs Pozisyon: Forward/Center Doğum Yeri: White Hall Alabama Doğum Tarihi: September 10 1974 Kolej: Virginia Union NBA Takımı: Detroit Pistons CESUR YÜREK BEN WALLACE Wallace 11 çocuklu bir ailenin 10 çocuğu olarak dünyaya geldi Küçüklüğünde babası ve kardeşleri ile sık sık balığa Auburn’ü terk ettiği zaman hayatı hakkında kurduğu gerçek anlamda hiçbir planı kalmamıştı Ta ki bir basketbol kampında gelecekteki idolü Charles Oakley ile karşılaşana dek Oakley topu göğsüme fırlattı ve “hadi başlayalım” dedi Herkes bizi izliyordu O benim dudağımı patlattı ben de onun burnunu! Oakley hepimizi karşısına oturtup azarlamaya başladı Sürekli bizim çok yumuşak olduğumuzu hiç gayret gösterip çalışmadığımızı söyledi Sonra da içimizde kimsede onunla teke tek oynayacak yürek olup olmadığını sordu Ben de elimi kaldırdım O da topu aldı ve göğsüme fırlattı: “Hadi başlayalım!”dedi Herkesin önünde oynamaya başladık O benim dudağımı patlattı ben de onun burnunu kanattım Wallece’a o maçı kimin kazandığı her sorulduğun genelde aynı tepkiyi verir Evvel suçlu bir çocuk ya da masum bir kedi yavrusu gibi acındırıcı gözlerle suçunu gizlemek istermiş gibi bakar ve cevap verir: “Ben kazandım” Ama tuhaftır ki Wallace şutlarını hep bloklardım” Bu teke tek maç hakkında Wallece’ın Pistons’tan kankası Stackhouse tarafından yapılan yorum da ilginçtir: “Oak asla bizim Ben’i geçemez” NCAA GÜNLERİ Evet sonuçta maçı Wallece kazandı ve Oakley’e gününü gösterdi Ama Oak bu çocuğun gerçekten yetenekli olduğunu fark etmişti Onu kanatlarının altına alarak korumayı ve ona yol göstermeyi kafasına koydu Charles gidip Wallace’a hangi okula gittiğini sorar O da olanları anlatarak artık önünde fazla seçeneği kalmadığını söyler Bunun üzerine Oakley 105 ribaund ve 37 blok ortalamalarına ulaşarak takımını NCAA Division 2’da Final Four’a taşır Ama okulu basketbolda adı sanı duyulmamış bir okuldur ve Wallace oyunuyla NBA scout’larının çok da ilgisini çekmezDolayısıyla katıldığı 96 NBA Draft’ında seçilemez Wallace üzülmekle beraber o an için NBA seviyesinde bir oyuncu olmadığının farkındadır bu yüzden bunu kendisine fazla dert etmez Daha çok çalışmaya başlar ve Boston antrenörü ML Carr onu takımın yaz kampına davet eder BOY PROBLEMİ Bu arada Wallece’ı çağıran Carr bu boyuyla onun pivot ya da power forvet oynamak için çok kısa olduğunu onu kampta off guard veya kısa forvet olarak deneyeceğini söyler Aslında NBA kayıtlarında boyu 206 olarak gözükse de Wallece’ın gerçek boyunun ancak 2 metre olduğu söyleniyor Hatırlayacaksınız “Sir” Charles Barkley’in boyu da öncelikle 198 olarak kabul edilirken bir süre sonra 196’ya inmiş en son ise gerçekte 192 olduğu ortaya çıkmıştı Bu tür olaylar diğer bir çok NBA yıldızı için de geçerli Kim bilir belki de bu arkadaşlar kemik erimesi hastalığından mustariplerdir Vah zavallılarım vah Tabii ki bu boyuna göre pozisyon seçme formülü ona pek yaramadı |
![]() |
![]() |
|