Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bayrağı, ingilizlerin

İngilizlerin Bayrağı

Eski 09-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İngilizlerin Bayrağı

İngilizlerin Bayrağının Görseli

Sadece England'i temsil eden beyaz zemin üzerine kırmızı hac işareti St George's Cross olarak adlandırılmaktadır Sömürgecilik ve denizciliğin ilk gelişme yıllarında İspanyolların büyük ataklarına karşılık İngilizler de çeşitli atılımlar yapmışlar ve batıya doğru ilk seyahatlerinde şimdiki Amerika kıtasının doğu kıyılarına ulaşmışlar Bunu kral adına yapan ilk kişi de Cabot isminde bir denizciymiş Gemisinde ülke tanıtımı olarak da, gemisinde bulunan George (sonradan aziz olarak anılacaktır) isimli kraliyet görevlisinin (belki de rahip falandı bu) onun hazırladığı beyaz üzerine düz haç kullanmış ve o günden beri de England'in tanıtımı olarak da o bayrak kullanıla gelmiştir Tarih 1490'li yıllar diyelim Bu arada kraliyet bu bayrağı kullanırken zaman zaman haçın tam ortasında David yıldızı, kraliyet taç simgesi ve Ulster'in sol eli sembollerini de kullanmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com