Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kuzey, kıbrıs, kısaca, tarihi

Kuzey Kıbrıs Tarihi Kısaca

Eski 09-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kuzey Kıbrıs Tarihi Kısaca

Kuzey Kıbrıs'ın Tarihsel Geçmişi

Kuzey Kıbrıs Akdenizin 3 adasıdır Kıbrıs adası 3433 ve 3541 Kuzey enlemleri ve 3223 ve 3455 Doğu boylamları arasında yer almaktadır

Kıbrıs birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır Bunlardan bazıları Mısır, Girit, Asur, Finike, Yunan kolonileri, Roma ve Doğu Romadır Bunlardan sonra bazı prenslik ve şovalyelerin de idaresine geçen Kıbrıs sonradan Osmanlı, Venedik ve İngiliz idaresine geçmiştir

Kıbrıs’ta 1960 yılında Türk ve Rum halklarından oluşan ortak bir Cumhuriyet kurulmuştur Kıbrıs Cumhuriyeti 1963’te bozulmuş ortaklığın Rumlar tarafından benimsenmemesi üzerine sivil savaş başlamış ve sonuçta 20 Temmuz 1974’te Garantör Devlet olarak Türkiye’nin gerçekleştirdiği Barış harekatından sonra adada iki ayrı yönetim oluşmuştur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com